Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

In 6 stappen naar proactief advies

Razendsnelle veranderingen in technologie en het automatiseren van primaire processen: er komt nogal wat op de accountant af. Door slim in te spelen op deze veranderingen en je klanten proactief te adviseren loop je niet achter de feiten aan. Maar een transitie naar proactief advies gaat natuurlijk niet vanzelf. Om mee te gaan in de huidige veranderingen en je klanten optimaal te bedienen kun je een aantal slimme stappen zetten.

 

1. Durf te veranderen

Je bent een succesvol accountantskantoor en je doet het al jaren zo, dus waarom zou je veranderen? Toch kan het je veel brengen als je de stap naar verandering durft te nemen. Door mee te bewegen met de huidige ontwikkelen zorg je ervoor dat je niet achteropraakt en dat je voorbereid bent op de toekomst. Zo houd je als accountantskantoor de touwtjes in handen. 

Verandering biedt ook kansen en mogelijkheden. Standaardisering en automatisering zorgen er bijvoorbeeld voor dat je efficiënter kunt werken. En dat levert tijd en geld op. Ook biedt het ruimte voor nieuwe klanten. Dankzij een betere propositie in markt trek je nieuwe prospects aan. Kantoren die het lukt om zich aan te passen aan de nieuwe manier van dienstverlening, kunnen heel succesvol zijn. 


2. Wees voorbereid

Door de digitalisering veranderen of verdwijnen veel werkzaamheden van accountants. Steeds meer processen worden geautomatiseerd en de accountant moet zich gaan onderscheiden op andere gebieden. Zoals reputatie en betrokkenheid. Dit kan veel onzekerheid opleveren. Daarom is het van groot belang om medewerkers zo goed mogelijk voor te bereiden en te informeren over het nieuwe bedrijfsmodel en de werkwijzen. Breng bijvoorbeeld in kaart welke personeelsleden de nieuwe werkwijze omarmen en welke medewerkers extra begeleiding nodig hebben. Zo kunnen ze zich beter voorbereiden op veranderingen.


3. Neem je klant bij de hand

Als het om administratie en advies gaat, willen jouw klanten graag aan de hand genomen worden. Ze willen steeds meer inzicht hebben in de huidige prestaties van hun bedrijf. De belangrijkste taak voor de accountant is het begrijpelijk maken van die enorme berg aan cijfers. Pak die rol. Door proactief te adviseren en te kijken naar potentiële kansen. Zorg dat je als eerst op de hoogte bent van financiële ontwikkelingen en stel je klant hiervan op de hoogte. Hiermee versterk je de relatie met de klant en laat jij jouw toegevoegde waarde zien. 


4. Maak gebruik van de juiste tools

De juiste tools kunnen je veel tijd besparen. Met de rapportagesoftware van Speedbooks® stel je eenvoudig rapportages op voor je klanten, zodat je meer tijd overhoudt voor het versterken van je relatie met de klant. Door onderscheidend advies te geven bijvoorbeeld. 


5. Geef realtime inzicht met hetfinanciële dashboard

Als accountant kun je dus het verschil maken door cijfers inzichtelijk en begrijpelijk te maken voor je klanten. Met het financiële dashboard van Speedbooks® hebben jij en jouw klanten real-time inzicht in de financiële situatie. Je kunt Speedbooks® gebruiken op je desktop en in een handige app. Het dashboard kun je inrichten zoals jij dat wilt. Daarnaast biedt Speedbooks® een meekijkfunctie, zodat jouw klanten op elk moment mee kunnen kijken. Zo houden jullie samen grip op de cijfers. 


6. Tussentijds advies met periodieke rapportages

Met periodieke rapportages ziet jouw klant ook gedurende het jaar hoe de financiële zaken ervoor staan. Als accountant kun je zo door het hele jaar heen in contact blijven met je klant. Dit geeft je de mogelijkheid om je klant van onderscheidend advies te voorzien. Doordat jullie samen de prognose kunnen volgen blijf je makkelijk in gesprek en kun je samen tot nieuwe financiële inzichten komen. Door vragen te stellen en de ondernemer in het gesprek te confronteren word je de sparringpartner die de ondernemer nodig heeft.

Ben jij klaar om je te onderscheiden en een extra stap te zetten? Bekijk ons aanbod en ga meteen van start. 

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close