Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

Blogs

In onze blogs delen wij graag onze kennis met je.

Een jaarrekening opstellen? Doe het eenvoudig zelf met Speedbooks®

Wij begrijpen als geen ander dat je jouw kostbare tijd liever in je onderneming wilt steken dan in financiële rompslomp. Helaas is het opstellen van een jaarrekening voor veel ondernemingen verplichte kost. Met de jaarrekening-functie in Speedbooks® is het opstellen een fluitje van een cent. 

Lees meer

Rapportages en advies on the go

Door tussentijds cijfers uit je maand- en kwartaalrapportages te bekijken, bied je als accountant het hele jaar door stuurinformatie aan je klanten. In plaats van alleen na afloop van het jaar, ziet je klant zo op ieder moment hoe zijn financiële zaken ervoor staan. 

Lees meer

Aangifte VPB of IB doen? Dat kan... met Speedbooks®

De tijd voor de aangifte vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting zijn weer aangebroken. Voor veel mensen is dit een stressvolle periode waar veel energie en voornamelijk tijd in gaat zitten. Dat is vanaf nu verleden, met de Export Modules Nextens Fiscaal en Fiscaal Gemak van Speedbooks®.

Lees meer

Een jaarrekening opstellen? Doe het eenvoudig zelf met Speedbooks®

Wij begrijpen als geen ander dat je jouw kostbare tijd liever in je onderneming wilt steken dan in financiële rompslomp. Helaas is het opstellen van een jaarrekening voor veel ondernemingen verplichte kost. Met de jaarrekening-functie in Speedbooks® is het opstellen een fluitje van een cent.

Lees meer

Van implementatie naar jaarrekening in slechts 5 minuten met RGS-koppeling

De koppeling met RGS (Referentie grootboekschema) maakt rapporteren sneller, gemakkelijker en minder foutgevoelig. 

Lees meer

Inzicht in je financiën in 4 simpele stappen

Als ondernemer zijn er veel vragen die je bezig kunnen houden. Blijft die belangrijke opdrachtgever wel klant? Heb ik over twee maanden nog genoeg investeringsruimte? Juist in onzekere tijden wil je weten hoe je bedrijf financieel presteert. Aan de hand van 4 simpele stappen geven we je meer financieel inzicht in je bedrijf. Zo weet je straks precies wat er uitgaat én wat er binnenkomt.

Lees meer

In 6 stappen naar proactief advies

Razendsnelle veranderingen in technologie en het automatiseren van primaire processen: er komt nogal wat op de accountant af. Door slim in te spelen op deze veranderingen en je klanten proactief te adviseren loop je niet achter de feiten aan. Maar een transitie naar proactief advies gaat natuurlijk niet vanzelf. Om mee te gaan in de huidige veranderingen en je klanten optimaal te bedienen kun je een aantal slimme stappen zetten.

Lees meer

5 tips voor een efficiënte financiële administratie

Is jouw bedrijf ook veel tijd kwijt met het bijhouden van de administratie/boekhouding? Of zijn er vaak problemen bij last-minute financiële werkzaamheden? Grote kans dat je met enkele simpele wijzigingen veel efficiënter je administratie kan doen.  Wij delen graag 5 tips om uw administratie efficiënter te maken en te houden.

Lees meer

Wat is consolideren?

In deze blog neemt product development manager Konstantijn Mikes je mee in de wereld van het consolideren. Wat is het precies? En wanneer wordt het ingezet?

Lees meer

Wat is het verschil tussen een jaarrekening en een jaarverslag?

Volgens het Burgerlijk Wetboek moeten alle besloten en naamloze vennootschappen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen elk jaar een financieel verslag deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dit bestaat uit een jaarverslag met een jaarrekening. 

Lees meer

De app van Speedbooks® kan meer dan je denkt!

Wist je dat je ook de meest gebruikte documenten in onze app kan opslaan en openen? Zoals bijvoorbeeld contracten, je KvK-uittreksel, correspondentie en andere naslagstukken? Bekijk in enkele stappen wat de app voor jou kan betekenen. 

Lees meer

RGS-koppeling met Speedbooks®

Referentie Grootboekschema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebaseerd is op een gestandaardiseerde codering van financiële gegevens. RGS maakt het eenvoudiger om gegevens uit administraties uit te wisselen met financiële rapportagesoftware zoals Speedbooks®.

Lees meer

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar