Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

MKB accountants: kansen als financieel coach

Administratieve werkzaamheden worden in de nabije toekomst steeds verder geautomatiseerd en gerobotiseerd. Dat maakt letterlijk tijd vrij die in advisering en begeleiding van de klant gestoken kan worden. 

 

Technologie zorgt ervoor dat de focus op de persoonlijke relatie met de klant ligt. Dit biedt kansen voor administratiekantoren en alle financiële experts die meestal al een intensieve, persoonlijke relatie hebben en goed inzicht in de onderneming en de privésituatie van de klant. Zo word je hun bedrijfseconomisch- en strategisch adviseur. 

MKB accountants: kansen als financieel coach
Olaf van der Elst

Speedbooks® speelt hierop in, trekt expert aan

Met Olaf van der Elst (1969) heeft Speedbooks® rapportagesoftware zijn team van financieel experts met een ‘zwaargewicht’ uitgebreid. Van der Elst is helemaal thuis in de financiële wereld en heeft in het verleden onder meer de verkorte NBA-opleiding Financial Planning geïnitieerd. In 2015 heeft hij specifiek voor financials 3 nieuwe businessmodellen ontwikkeld en het begrip ‘Trusted Advisor’ geïntroduceerd (zie artikel: https://accountantweek.nl/artikel/goed-advies-is-goud-waard en https://www.nbaopleidingen.nl/cursus/masterclass-trusted-advisor/). 
Dit begrip ‘Trusted Advisor’ sluit aan op eerder genoemde ontwikkelingen.

“Speedbooks® rapportages zijn gebaseerd op Excel, daardoor kan iedereen er eenvoudig mee starten en het is heel betaalbaar. Als financieel expert kun je met duidelijke rapportages en een overzichtelijk dashboard, je klant of directie adviseren”; aldus Olaf van der Elst.

Speedbooks® Online nu compleet

Klantonderzoek wees uit dat consolideren en de mogelijkheid om de jaarrekening automatisch te kunnen deponeren bij de KvK met de SBR-module, zoals beschikbaar in Speedbooks® Advanced, gemist werden in de online-versie. Daarom worden deze per 7 november 2022 aan het online product toegevoegd. Ook nieuw is de Werkprogramma-module, waarmee je eenvoudig alle benodigde stukken voor het maken van de jaarrekening verzamelt. “Met het toevoegen van deze modules is Speedbooks® Online eigenlijk ‘af’ en uitermate geschikt geworden voor werkelijk iedereen die een jaarrekening moet opstellen”; zegt Van der Elst. 
Consolideren en SBR

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close