Blogs

In de blogs leest u alles over Speedbooks en hoe onze software werkt. Of lees een van onze artikelen met tips en tricks om nog meer uit uw onderneming te halen.

 

 

Gratis liquiditeitsplanner voor iedereen

Financieel inzicht is in deze tijd belangrijker dan ooit. Wat zijn de budgetten voor de komende tijd en hoe is de liquiditeit, wat zijn de prognoses. Na maanden verplichte stilstand start Nederland economisch weer op. 

En daarom willen wij u als mede-ondernemer en uitgever van financiële rapportagesoftware, helpen door u gratis onze liquiditeitsplanner ter beschikking te stellen (klik hier), die u kunt gebruiken zo vaak u wilt.

 

Download de gratis liquiditeitsplanner

Checklist

Trends voor accountants in 2020

Om de trends voor accountancy in 2020 vast te stellen, is er een schets van de huidige situatie nodig. Het positieve beeld dat mensen van accountantskantoren hebben, werd de afgelopen jaren aanzienlijk ...

Jaarverslag versus jaarrekening

Wat is het verschil tussen een jaarverslag en een jaarrekening?

Volgens het Burgerlijk Wetboek moeten alle besloten en naamloze vennootschappen, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen elk jaar een financieel verslag deponeren bij de Kamer van Koophandel. Dit bestaat uit een jaarverslag met een jaarrekening. Het jaarverslag geeft volgens ...

Nut en/of Noodzaak van Analyse

In dit artikel wordt het concept Financial Statement Analyse praktisch uitgelegd. Na het lezen begrijpt u de fundamenten van de krachtige Speedbooks Financiële Analyse tool.

Handelen en denken met ratio getallen, welke Financiële Strategie gaan we volgen?

Ratio getallen ook wel kengetallen genoemd zijn een fundamenteel onderdeel, puzzel stukjes bij de analyse van de financiële overzichten.  Als we de resultatenrekening beoordelen dan kunnen we wel 7 ratio’s berekenen.

Geschrokken van de belastingaangifte?

5 tips om onverwachte belastinguitgaven te voorkomen!

5 tips voor een efficiënte financiële administratie

Is uw bedrijf ook veel tijd kwijt met het bijhouden van de administratie/boekhouding? Of zijn er vaak problemen bij last-minute financiële werkzaamheden? Grote kans dat u met enkele simpele wijzigingen véél efficiënter uw administratie kan doen. Bij Speedbooks rapportagesoftware is dit natuurlijk ons werk en wij delen dan ook graag 5 tips om uw administratie efficiënter te maken en te houden!

Tips bij het doen van BTW-aangifte

 

Nederland moet elk kwartaal de BTW-aangifte doen. Hoewel dit vaak routine is kunnen er zomaar fouten ontstaan. In dit artikel zetten wij daarom een aantal tips voor u op een rij om de BTW-aangifte wat makkelijker te maken.

Wat is consolideren?

In deze blog neemt product development manager Konstantijn Mikes u mee in de wereld van het consolideren. Wat is het precies en wanneer het wordt ingezet.

Data gedreven ondernemen

Wilt u het maximale resultaat halen uit uw onderneming? Dan is het absoluut cruciaal dat u werkt op basis van harde financiële cijfers. Bij Speedbooks noemen we dit “data-gedreven ondernemen”. In dit artikel vertellen wij u waarom dit belangrijk is en hoe u deze werkwijze in uw eigen bedrijf kan gebruiken.

Accounting is geen boekhouding, maar succesinzicht

Het gebruikelijke beeld is dat accounting saai is en ver van het bed staat. Maar het is iets spannender dan u denkt en u heeft er veel meer mee te maken dan u verwacht.

Op vakantie, Geld op ! Onmogelijk ! We maken Winst! En toch … Failliet! Over uw liquiditeit.

Business gaat om inkomsten en kosten. En daarmee om geld dat binnenkomt en eruit gaat. Toch? Maar wacht, hier moeten we bedenken dat ‘inkomsten’ en ‘ontvangen of binnenkomend geld’ niet hetzelfde zijn. Dat kan tot problemen met je liquiditeit leiden.

Speedbooks ontzorgt CFO’s met online financieel overzicht

Ondernemers hebben nu anyplace, anywhere, anytime online inzage in de financiële stand van zaken. Want Speedbooks rapportage software heeft recent Speedbooks Online Dashboard gelanceerd. Deze module is snel, innovatief en gebruiksvriendelijk. Daarmee is het bij uitstek geschikt voor stakeholders die, ook zonder tussenkomst van een administrateur, een tussentijdse update willen hebben van hun onderneming.

Speedbooks is SBR proof

De overheid, banken, Kamer van Koophandel (KvK) en CBS hebben gezamenlijk een standaard ontwikkeld voor het elektronisch uitwisselen van financiële gegevens en rapportages via het internet: Standard Business Reporting (SBR).

Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar