Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

 

Multifunctioneel financieel talent

Een financieel jaar kent een vast verloop: je start met de begroting en stuurt bij aan de hand van periodieke prestaties en de tussentijdse cijfers uit de maand-, kwartaal- en/of halfjaarrapportages om het boekjaar uiteindelijk af te sluiten met de jaarrekening. 

Met onder meer onze liquiditeitsprognoses, exploitatiebegrotingen, periodieke rapportages, budgetmodule en natuurlijke onze alom geprezen jaarrekeningtool met SBR en werkprogramma, heb je met Speedbooks® de meest complete financiële rapportagesoftware tot je beschikking. Laat het jaar maar komen... Je hebt alles onder controle.

 

Liquiditeitsbegroting

Een rapport voor elk financieel moment van het jaar

begroting
1. Het komende jaar realistisch begroten 

Stel gemakkelijk en snel de begrotingen en budgetten op voor het volgende jaar. Met Speedbooks® doe je dit eenvoudig met de budgetmodule. Door deze module krijg je de mogelijkheid om meerdere scenario's te maken om realistisch in te schatten wat de toekomst brengt.

Bekijk hier het webinar over de budgetmodule.

Onze budgetmodule bevat tevens een budgetrapport. Dit rapport geeft je inzicht in de verschillen tussen de realisatie en het budget.

Download gratis het budgetrapport en forecastrapport.

2. Periodiek zien hoe het gaat

Of je maandelijks of per kwartaal de vinger aan de pols wil houden, wij hebben meerdere periodieke rapporten om inzicht te krijgen in de tussentijdse cijfers.

Doordat onze rapporten zijn opgebouwd in Excel is het aanpassen en personaliseren van de rapporten heel eenvoudig.

Mocht je maandelijks de financiële controle willen houden dan hebben we bijvoorbeeld de rapporten: maandoverzicht en maandvergelijking voor je.

Download gratis het maandoverzicht en de maandvergelijkingsrapportage.

3. Kwartaal om, moeten we bijsturen?

Vergelijk de cijfers per kwartaal, van Q1, Q2, Q3 en Q4. Ons kwartaalrapport doet precies wat de naam zegt. Leg ze naast de begroting en/of maak daarna nieuwe prognoses. Moet er bijgestuurd worden?

Download gratis het kwartaalrapport.

4. Management-info op basis van feiten

Nooit meer moeilijke spreadsheets en ingewikkelde managementrapportages uitleggen en nooit meer verdwalen in een brij aan cijfers. Met het financiële managementdashboard van Speedbooks® presenteer je een helder overzicht van de prestaties.

Bij aanschaf van een Speedbooks® Online abonnement krijg je standaard een gratis meekijk-account. Met dit meekijk-account kan je iemand toestemming geven om de desbetreffende resultaten en het dashboard te bekijken.

Download gratis het managementdashboard en managementoverzicht.

5. Sluit af met een heldere jaarrekening

Snel en efficiënt jaarrekeningen maken dankzij ons standaard Excel modelrapport. Meerdere administraties samenvoegen, van verschillende afdelingen of ondernemingen doe je met de consolidatiemodule en deponeren bij de KvK eenvoudig via SBR.

Om het maken van de jaarrekening nog makkelijker te maken hebben we ook de module: Werkprogramma. Deze checklist filtert direct alle relevante onderdelen op basis van de dataset. De jaarrekening maak en deponeer je met Speedbooks®.

Download gratis onze voorbeeld jaarrekening inclusief werkprogramma.

6. Vertaal dit jaar naar het volgende

Elk najaar is het tijd voor de begroting voor het volgende boekjaar. Je wilt goed voorbereid het jaar ingaan. Met onze liquiditeitsplanner en exploitatieprognoses kun je diverse scenario's creëren. Baseer je beleid op de verwachte financiële toekomst. 

Download gratis de voorbeeldrapporten van onze liquiditeitsplanning en liquiditeitsprognoses.

Bekijk het webinar:

In dit webinar vertellen we je alles wat je moet weten om het financiële jaar goed door te komen met de ondersteuning van Speedbooks®.

Verder geven we meer diepgang op de hierboven genoemde rapporten en modules. 

Koppel supersnel met jouw boekhoudpakket

Je kunt Speedbooks® praktisch met elk boekhoudpakket supersnel koppelen (via RGS) en binnen 10 minuten je eerste rapportages maken. 

Check hieronder of jouw boekhoudpakket er bij is. Zo niet? Dan maken we een koppeling voor je.

Koppel supersnel met jouw boekhoudpakket


Reviews

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close