Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

Koppeling met e-Boekhouden.nl

Het opstellen van jaarrekeningen en rapportages vereenvoudigen? Met de koppeling tussen e-Boekhouden.nl en Speedbooks® Online bespaar je veel tijd, tijd die je kunt investeren in zaken die er toe doen. Door de betrouwbaarheid van de managementinformatie te verhogen, kan het management eenvoudiger belangrijke keuzes maken. Hierdoor wordt tijd en kosten bespaart waardoor de software van e-Boekhouden.nl nog waardevoller wordt.

  1. Dit zijn de voordelen van deze koppeling 
  2. Eenvoudig de jaarrekening maken met e-Boekhouden.nl 
  3. Handleiding: Zo koppel je e-Boekhouden.nl met Speedbooks®
Koppeling met e-Boekhouden.nl
Waarom koppel je Speedbooks® en e-Boekhouden

Waarom koppel je Speedbooks®
en e-Boekhouden.nl

De software van e-Boekhouden.nl heeft alles wat een administratie nodig heeft. Boekhouden, facturen, offertes, voorraadbeheer en nog vele andere functionaliteiten behoren tot dit boekhoudpakket. Bovendien is de software zo ingericht dat je zonder enige kennis jouw administratie kan bijhouden. Zo worden inkomende facturen en bonnetjes automatisch verwerkt in de boekhouding.

De rapportagesoftware van Speedbooks® biedt een uitbreiding op de rapportagesoftware van e-Boekhouden.nl. Zo wordt er met slechts één klik een jaarrekening opgesteld en met een volgende klik wordt deze gedeponeerd bij de KvK. Doordat alle financiële data wordt verwerkt in uitgebreide overzichten en visuele dashboards is het vrijwel meteen duidelijk hoe jouw bedrijf presteert.

Jaarrekening maken
met e-Boekhouden.nl

Door de datakoppeling tussen Speedbooks® en e-Boekhouden.nl is het maken van een jaarrekening nog nooit zo eenvoudig geweest. Speedbooks® haalt alle relevante informatie uit jouw administratie en vult de jaarrekening zo automatisch in. Doordat de jaarrekeningen van Speedbooks® zijn opgebouwd in Excel is het uitbreiden en aanpassen van deze jaarrekening nog nooit zo makkelijk.
jaarrekening maken met e-Boekhouden.nl

Handleiding: Zo koppel je e-Boekhouden.nl met Speedbooks®

Let op: Als een gebruiker een accountantsomgeving heeft dan zit daar geen boekhouding . Er zal dan een gebruiker aangemaakt moeten worden in de administratie die men wil inlezen.
Ga naar administratie bewerken


Onder het kopje “Financieel data” (1) Selecteer je e-Boekhouden.nl of e-Boekhouden.nl (Accountants).

Voor e-Boekhouden.nl:


Vervolgens is er een knop "handleiding" (1), hierin wordt uitleg gegeven hoe de beveiligingscode 1 en beveiligingscode 2 aangemaakt kunnen worden.


  1. Selecteer hier de juiste administratie die je wil inlezen.
  2. Selecteer bij het kopje “vanaf periode” (1) de periode die ingelezen moet worden
  3. Selecteer bij het kopje “Tot en met Periode” (2) tot en met welke periode Speedbooks de data moet gaan ophalen

Tip: Dit kan altijd aangepast worden, door opnieuw naar “Financieel data” te gaan en deze periodes aan te passen en op inlezen te klikken, bewaren leest de data niet opnieuw in die bewaard deze data alleen.
Je kunt nu de gekozen periode(s) inlezen door op de knop “Inlezen data” (3) te drukken.

Facturen meenemen naar Speedbooks®.
Het is mogelijk om verkoop facturen mee in te lezen via Speedbooks®.
Je moet echter de volgende optie aan hebben staan om dit te kunnen doen.

Je gaat naar: Beheer > Inrichting > Functies aan/uit zetten > Factuur onderstaande selecteren:

 

Vervolgens worden de verkoopfacturen mee ingelezen.

Let op: Inkoopfacturen zijn niet mogelijk.  
Data wordt ingelezen van een andere administratie dan die ik heb opgegeven. Bij e-boekhouden kan je meerdere administraties aan 1 administratie hangen.
Deze kan je dan ook bekijken vanuit het hoofdaccount. Bij het hoofdaccount geeft hij dan bij instellingen altijd dezelfde API credentials weer.
De oplossing om was in te loggen met het daadwerkelijke e-boekhouden account van de administratie en dan te gaan naar instellingen en die API key te gebruiken.

Gebruikershandleidingen

Bekijk ook onze gebruikershandleidingen

Nu je jouw boekhoudpakket hebt gekoppeld met Speedbooks® kan je gebruik maken van de eindeloze voordelen. Om je nog beter op weg te helpen hebben we gebruikershandleidingen gemaakt. Wacht niet langer en ga van start. Mocht je nog vragen hebben kan je jouw vragen altijd rechts onderin het scherm stellen aan één van onze medewerkers. 

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close