Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

Koppeling met Informer

Online boekhoudprogramma Informer maakt zelf boekhouden bereikbaar voor starters, zzp’ers, mkb’ers en accountants. Door middel van de nieuwste innovaties op het gebied van boekhouden kan iedere ondernemer zelf smart boekhouden in Informer. Maar ook als accountant of boekhouder krijg je in Informer alle tools om op een moderne manier samen te werken met ondernemers. Dankzij deze slimme tools ben je minder tijd kwijt aan het boeken van een administratie. 

Snel online factureren via Peppol
In InformerOnline is het voor alle administraties mogelijk om te koppelen met het PEPPOL-netwerk. Daarmee zet Informer een belangrijke stap naar veiliger factuur verkeer in Nederland en de rest van de EU. Met het PEPPOL-netwerk kunnen ondernemers sneller, goedkoper en betrouwbaarder gebruik maken van volledige e-facturatie. Zo kunnen de automatisch verwerkte facturen via een beveiligd netwerk worden verstuurd. 

Functionaliteiten Informer
Met Informer stuur je facturen compleet in jouw huisstijl naar je klanten en geef je klanten de mogelijkheid om deze direct te betalen of stuur een herinnering als het nodig is. Verwerk inkomende facturen en bonnen direct in je boekhouding via WhatsApp, de InformerOnline-app of mail. De boekrobots gaan vervolgens aan de slag met het verwerken van je (bank) administratie. Tot slot stuur en betaal je jouw BTW-aangifte binnen twee minuten naar de Belastingdienst. 

De koppeling met Speedbooks®
Dankzij de koppeling tussen Informer en Speedbooks kun je automatisch financiële rapporten laten maken met de data uit jouw Informer administratie. Op die manier heb jij in een paar stappen een uitgebreid en aanpasbaar dashboard in Speedbooks® welke je automatisch kunt laten verversen. Zo heb jij altijd en overal real-time inzicht in jouw administratie!

Zo koppel je Informer met Speedbooks®

Ga naar administratie bewerken 


Onder het kopje “Financieel data” (1) Selecteert je Informer (RGS), de RGS betekend dat wanneer er in Informer gebruik word gemaakt van RGS dat Speedbooks® de rubricering volgens deze standaard gaat doen. Als er niet bekend is als dit gebruikt word neem contact op met Informer.

Vervolgens is er een knop Handleiding (1), deze kan geselecteerd worden volt de stappen die hierin uitgelegd worden om de API-sleutel en de beveiligingscode op te halen, nadat deze zijn ingevoerd gebruik de inlogknop (2).

 

 

  • Selecteer hier de juiste administratie die je wil inlezen.   
  • Selecteer bij het kopje “vanaf periode” (1) de periode die ingelezen moet worden
  • Selecteer bij het kopje “Tot en met Periode” (2) tot en met welke periode Speedbooks de data moet gaan ophalen
Tip: Dit kan altijd aangepast worden, door opnieuw naar “Financieel data” te gaan en deze periodes aan te passen en op inlezen te klikken. De knop "bewaren" leest de data niet opnieuw in, maar die bewaard deze data alleen.
Je kunt nu de gekozen periode(s) inlezen door op de knop “Inlezen data” (3) te drukken.
gebruikershandleidingen

Bekijk ook onze gebruikershandleidingen

Nu je jouw boekhoudpakket hebt gekoppeld met Speedbooks® kan je gebruik maken van de eindeloze voordelen. Om je nog beter op weg te helpen hebben we gebruikershandleidingen gemaakt. Wacht niet langer en ga van start. Mocht je nog vragen hebben kan je jouw vragen altijd rechts onderin het scherm stellen aan één van onze medewerkers. 

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close