1. Home
  2. /
  3. Over Speedbooks
  4. /
  5. Sponsoring
  6. /
  7. Terugblik sponsoring Nyck de Vries

Sponsoring Nyck de Vries

Een terugblik op de seizoenen 2018 en 2019 waarin Speedbooks sponsor was van F2 coureur Nyck de Vries.

De afgelopen twee jaar is Speedbooks® trotse sponsor geweest van Nyck de Vries. Het eerste jaar resulteerde in drie overwinningen en daarbij nog eens drie podiumplaatsen. Ook mocht Nyck tweemaal vanaf Poleposition starten. Uiteindelijk behaalde hij de vierde plek in het eindklassement in zijn tweede jaar als Formule 2 coureur met 202 punten. Een geweldige prestatie, aangezien de top 3 bestond uit George Russell, Lando Norris en Alexander Albon. Deze top 3 maakte in 2019 een stap omhoog naar de hoogste klasse van de autosport, de Formule 1.

Nyck de Vries
Nyck de Vries

Op naar het kampioenschap

Voor Nyck de Vries was dit de opmaat naar meer succes. Hij wisselde van team en nam het stoeltje over van toenmalig kampioen George Russell. Dat bracht een hoop verwachtingen met zich mee. In een seizoen vol met overwinningen en podiumplekken werd de toen 24 jarige Nyck de Vries drie races voor het einde gekroond tot kampioen.

Eind 2019 maakte Nyck de Vries zijn debuut in de Formule E bij het fabrieksteam van Mercedes-Benz EQ. Speedbooks zal dit op de voet blijven volgen en kijkt terug op een fantastische samenwerking We zullen hem op de voet blijven volgen en hopelijk zien we Nyck in de toekomst vaak op de hoogste plek op het podium.