Handleiding Cash

Zo koppel je Cash met Speedbooks®

Let op: Je kunt niet jouw beheerdersaccount gebruiken. Zorg ervoor dat er een aparte gebruiker in Cash wordt aangemaakt voor het inlezen van gegevens want anders kun je na het inlezen met dat account niet meer inloggen in Cash, Om van een gebruiker een API-gebruiker te maken volg de instructie hieronder.

Voor CashWeb werkt deze databasekoppeling direct als u de ‘Cash-Connect’ module heeft.

Als de API-gebruiker al een keer is ingelogd in een administratie en er wordt niet uitgelogd en daarna wordt API aangevinkt dan komt de melding “Server Busy”. Dit is ook het probleem bij de hoofdgebruiker. Daarom moet er een aparte gebruiker aangemaakt worden voor de API. Zorg ervoor dat de API-gebruiker is uitgelogd voordat API wordt aangevinkt. Mocht het voorkomen dat er problemen zijn, maak dan een nieuwe gebruiker aan en open vooral geen administratie.

Ga naar administratie bewerken

Eol1

Onder het kopje “Financiele data” (1) Selecteer je vervolgens Cash in de lijst met pakketten.
Als je Cash gekozen heeft komt het login scherm van Cash naar voren.

Cash1

Hier kun je inloggen met jouw Cash gegevens plus relatienummer, druk vervolgens op inloggen.

Als de login is gelukt zullen er administraties beschikbaar zijn onder het tabje “Administratie”.

Eol2

Selecteer hier de juiste administratie die je wil inlezen.

• Selecteer bij het kopje “vanaf periode” (1) de periode die ingelezen moet worden.
  • Selecteer bij het kopje “Tot en met Periode” (2) tot en met welke periode Speedbooks de data moet gaan ophalen.

Tip: dit kan altijd aangepast worden, door opnieuw naar “Financieel data” te gaan en deze periodes aan te passen en op inlezen te klikken, bewaren leest de data niet opnieuw in die bewaard deze data alleen.
Je kunt nu de gekozen periode(s) inlezen door op de knop “Inlezen data” (3) te drukken.

Mocht je het willen herstellen dan moet je de onderstaande instructie uitvoeren.

Maak een API-gebruiker aan

1. Ga naar Instellingen (Beheer):

2. Selecteer de betreffende gebruiker:

3. En vink “API-gebruiker” uit:

Wanneer Speedbooks® geen data inleest.

Als Speedbooks® geen gegevens inleest kan het zijn dat de “default Administratiecode” nog gevuld moet worden in de instellingen van de administratie.

Cash5
Wat als er 2 keer dezelfde administratie in staat
Waarschijnlijk staat dan de meewerkfunctie aan in Cash, deze kan uitgezet worden onder instellingen -> Meewerkfunctie. Nadat deze uitgezet is staat de administratie er maar 1 keer in en kan Speedbooks® weer worden ingelezen.