Deponeer uw cijfers bij KvK en bank met Speedbooks

2017 is voor veel ondernemers het jaar waarin men ongetwijfeld te maken krijgt met Standaard Business Reporting (SBR). Denk hierbij vooral aan het aanleveren van rapportages richting de Kamer van Koophandel (KvK) en de banken. Speedbooks kent via onze partner Semansys al de mogelijkheid tot het deponeren van jaarstukken bij de KvK, maar straks gaan we nog verder. Binnenkort is de gehele SBR functionaliteit als module volledig in de Speedbooks applicatie geïntegreerd. Dus zowel de deponering van jaarstukken bij de KvK als aanlevering van cijfers bij uw bank!

 

Wat is SBR?

SBR is de nieuwe (verplichte) standaard om financiële gegevens tussen diverse partijen uit te wisselen. Alle data wordt daarbij verstuurd via een valide XBRL-bestand. Wat er in een dergelijk bestand moet staan is afhankelijk van de zogenaamde taxonomie. Dit is een definitie met daarin een beschrijving van de elementen die opgenomen moeten worden. Deze taxonomie verschilt evenwel per uitvragende instantie, als ook per boekjaar en/of bedrijfsgrootte. Zo zijn er voor zowel KvK als voor banken diverse taxonomieën beschikbaar die ook elk jaar worden bijgewerkt. Speedbooks heeft binnenkort een overzicht van alle bestaande taxonomieën die relevant zijn voor het deponeren van jaarcijfers bij de KvK en voor het deponeren van periodieke cijfers bij de banken.

 

SBR, per wanneer?

* Bij de Kamer van Koophandel is SBR voor het deponeren van jaarcijfers over het boekjaar 2016 de standaard.
* Bij banken is SBR vanaf 1 april 2017 de standaard voor het aanleveren van (tussentijdse) cijfers. Alleen dan worden deze kosteloos verwerkt. Lever je op papier aan dan kunnen er door de bank behandelingskosten tot € 250,- worden gerekend.

 

Meer informatie

KvK: www.kvk.nl/sbr
Banken: https://sbrbanken.nl

 

Klik hier om meer blogs te lezen!

Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar