Deponeer uw cijfers bij KvK en bank met Speedbooks

2017 is voor veel ondernemers het jaar waarin men ongetwijfeld te maken krijgt met Standaard Business Reporting (SBR). Denk hierbij vooral aan het aanleveren van rapportages richting de Kamer van Koophandel (KvK) en de banken. Speedbooks kent via onze partner Semansys al de mogelijkheid tot het deponeren van jaarstukken bij de KvK, maar straks gaan we nog verder. Binnenkort is de gehele SBR functionaliteit als module volledig in de Speedbooks applicatie geïntegreerd. Dus zowel de deponering van jaarstukken bij de KvK als aanlevering van cijfers bij uw bank!

 

Wat is SBR?

SBR is de nieuwe (verplichte) standaard om financiële gegevens tussen diverse partijen uit te wisselen. Alle data wordt daarbij verstuurd via een valide XBRL-bestand. Wat er in een dergelijk bestand moet staan is afhankelijk van de zogenaamde taxonomie. Dit is een definitie met daarin een beschrijving van de elementen die opgenomen moeten worden. Deze taxonomie verschilt evenwel per uitvragende instantie, als ook per boekjaar en/of bedrijfsgrootte. Zo zijn er voor zowel KvK als voor banken diverse taxonomieën beschikbaar die ook elk jaar worden bijgewerkt. Speedbooks heeft binnenkort een overzicht van alle bestaande taxonomieën die relevant zijn voor het deponeren van jaarcijfers bij de KvK en voor het deponeren van periodieke cijfers bij de banken.

 

SBR, per wanneer?

* Bij de Kamer van Koophandel is SBR voor het deponeren van jaarcijfers over het boekjaar 2016 de standaard.
* Bij banken is SBR vanaf 1 april 2017 de standaard voor het aanleveren van (tussentijdse) cijfers. Alleen dan worden deze kosteloos verwerkt. Lever je op papier aan dan kunnen er door de bank behandelingskosten tot € 250,- worden gerekend.

 

Meer informatie

KvK: www.kvk.nl/sbr
Banken: https://sbrbanken.nl

 

Klik hier om meer blogs te lezen!

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!