Maak je liquiditeitsbegroting met Speedbooks!

Liquiditeitsbegroting maken

Gaat u een liquiditeitsbegroting maken? Lees dan waar u op moet gaan letten en waarom Speedbooks u tijd en geld bespaart met de rapportage software.


Een liquiditeitsbegroting geeft u een duidelijk overzicht met de verwachte inkomsten en uitgaven over een specifieke periode. Dit kan per kwartaal, per jaar en zelfs over een periode van drie jaar. Door het regelmatig opstellen van uw liquiditeitsbegroting, ook wel liquiditeitsprognose genoemd, zorgt u niet alleen voor een helder beeld, maar kunt u ook uw bedrijfsvoering sturen op basis van het overzicht.


Voor uw eigen organisatie een liquiditeitsbegroting maken? Bedenk vooraf goed wat er allemaal in deze begroting moet worden opgenomen. Heeft u gedacht aan periodeke uitgaven die altijd terugkomen? Zoals belasting, huur, salaris, etc. Hou daarnaast ook rekening met de betaaltermijn van uw klanten.

Waarom een liquiditeitsbegroting zo belangrijk is

Als ondernemer wilt u graag duidelijkheid. Duidelijkheid over uw visie, uw missie maar natuurlijk ook over uw financiën. Een liquiditeitsbegroting geeft u die duidelijkheid. In deze begroting komt precies naar voren in welke periode in het jaar u veel inkomsten verwacht, maar ook welke periode(s) minder. U kunt daar mogelijk vooraf al op gaan sturen.


Voor startende ondernemers is een liquiditeitsbegroting een belangrijk onderdeel van het ondernemersplan. U kunt hiermee bij uw bank aantonen dat u voldoende liquide middelen hebt om uw bedrijf te runnen.

Uw liquiditeitsbegroting maken met Speedbooks

Wilt u uw liquiditeitsbegroting nog beter in kaart brengen? Ontdek wat de rapportage software van Speedbooks voor u en uw organisatie betekent.  Alle data in één financieel dashboard op uw smartphone krijgen? Binnen no-time heeft u de financiële voortgang van uw organisatie bij de hand. En dat ook nog eens realtime!

Heeft u vragen over onze rapportage software? Of over het opstellen van uw liquiditeitsbegroting? Stuur ons een berichtje via het contactformulier. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!