Maak je liquiditeitsbegroting met Speedbooks!

Liquiditeitsbegroting maken

U wilt een liquiditeitsbegroting maken en u kunt daarbij wel wat hulp gebruiken. Speedbooks geeft u tips, uitleg en voorbeelden zodat ik zorgeloos uw liquiditeitsbegroting kunt gaan opstellen. Met de rapportage software van Speedbooks bespaart u veel tijd en geld. Doordat onze software zeer gebruiksvriendelijk is heeft u uw lquiditeitsbegroting zo gemaakt!


Een liquiditeitsbegroting moet u een duidelijk overzicht geven met de verwachte inkomsten en uitgaven over een specifieke periode. Dit kan per kwartaal, per jaar en zelfs over een periode van drie jaar. Door het regelmatig opstellen van uw liquiditeitsbegroting, ook wel liquiditeitsprognose genoemd, zorgt u niet alleen voor een helder beeld, maar kunt u ook uw bedrijfsvoering sturen op basis van het overzicht.


Zelf een liquiditeitsbegroting maken? Bedenk vooraf goed wat er allemaal in deze begroting moet worden opgenomen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de periodieke uitgaven die elke maand, elk kwartaal of ieder jaar terugkomen. U kunt hierbij denken aan belastingen, huur, salarissen, etc. Hou daarnaast ook rekening met betaaltermijnen van uw klanten.

Waarom een liquiditeitsbegroting zo belangrijk is

Als ondernemer wilt u graag duidelijkheid. Duidelijkheid over uw visie, uw missie maar natuurlijk ook over uw financiën. Een liquiditeitsbegroting geeft u die duidelijkheid. In deze begroting komt precies naar voren in welke periode in het jaar u veel inkomsten verwacht, maar ook welke periode(s) minder. U kunt daar mogelijk vooraf al op gaan sturen.


Voor startende ondernemers is een liquiditeitsbegroting een belangrijk onderdeel van het ondernemersplan. U kunt hiermee bij uw bank aantonen dat u voldoende liquide middelen hebt om uw bedrijf te runnen.

Uw liquiditeitsbegroting maken met Speedbooks

Wilt u uw liquiditeitsbegroting nog beter in kaart brengen? Ontdek wat de rapportage software van Speedbooks voor u en uw organisatie betekent.  Alle data in één financieel dashboard op uw smartphone krijgen? Binnen no-time heeft u de financiële voortgang van uw organisatie bij de hand. En dat ook nog eens realtime! Ingewikkelde Excel spreadsheets zijn vanaf nu verleden tijd. Uw liquiditeitsbegroting heeft u vanaf nu in een handomdraai opgesteld.

Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar