Een kwartaalrapportage opstellen doe je met Speedbooks

Het grote voordeel van de kwartaalrapportage

Eén van de weinige voordelen van de Belastingdienst is dat het ondernemers dwingt tot aangifte van de btw. De meeste bedrijven doen dit per kwartaal. Het zorgt ervoor dat de ondernemer met zijn accountant een foutloze aangifte moet doen. De benodigde cijfers hiervoor komen uit uw boekhouding, al dan niet geautomatiseerd. Door dit verplichte nummer kan de ondernemer met diens accountant, met een paar extra geautomatiseerde handelingen, snel en eenvoudig een complete kwartaalrapportage – op maat - realiseren. Daarmee heeft de ondernemer inzicht in de prestaties van het bedrijf of organisatie en kan het goede gesprek met zijn accountant plaatsvinden. Daarnaast is de kwartaalrapportage een uitstekend middel om aandeelhouders, crediteuren, leveranciers en andere belanghebbenden te informeren en bieden de recente financiële gegevens een mogelijkheid om de bedrijfspositie te evalueren.

 

Kwartaalcijfers op maat

Een kwartaalrapportage is te genereren met Speedbooks. De cijfers worden vanuit het boekhoudpakket omgezet in een op maat te maken kwartaalrapportage. Dit zorgt ervoor dat de ondernemer en accountant periodiek eenvoudig kunnen controleren wat de financiële status van de onderneming of organisatie is.

 

Doordat deze kwartaalrapportage geautomatiseerd kan worden gegenereerd, kan de tijd die het anders had gekost om deze rapportage handmatig via bijvoorbeeld Excel op te zetten beter benut worden. Zo wordt de kans op fouten geminimaliseerd.

 

Met de rapportagesoftware van Speedbooks stelt u eenvoudig en snel uw kwartaaloverzicht op. Met de Speedbooks app, die eenvoudig op uw mobiele telefoon is te installeren, kunt u elk moment van de dag zien hoe uw onderneming of organisatie er financieel voor staat. Daarmee bent u direct in staat om snel en adequaat te sturen op de financiële voortgang van uw bedrijf of organisatie. En dat draagt dan weer bij aan het gewenste resultaat.

 

 

Voordelen van een kwartaalrapportage voor de accountant

Door te werken met tussentijdse cijfers  - kwartaalcijfers – bespaart de accountant op voorhand met het samenstellen van de jaarrekening en verdeelt hij de werkdruk slimmer over het jaar heen. Hiermee voorkomt de accountant de piekbelasting in het eerste kwartaal van het jaar. Elke maand of kwartaal verwerkt hij de actuele stand van de cijfers en bespreekt deze met zijn klant. Hierdoor versterkt de rol van de accountant als trusted advisor met de juiste rapportagesoftware in de hand.

Vrijblijvend proberen, 3 maanden voor 30 euro!

Steeds meer accountantskantoren en ondernemers maken gebruik van Speedbooks®. Dankzij de automatische databasekoppeling met de meest gangbare administratiepakketten, overal en altijd real-time inzicht in je cijfers. 10.000 klanten gingen je al voor.

 

Probeer Speedbooks® ONLINE nu 3 maanden voor maar 30 euro (stopt automatisch).

 

Geen online administratiepakket? Geen nood. Speedbooks® 'praat' ook al met 180 offline pakketten. Meer weten?

Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar