1. Home
  2. /
  3. Over Speedbooks
  4. /
  5. Sponsoring
  6. /
  7. Hoofdsponsor teamNL

Speedbooks® hoofdsponsor TeamNL KNKB

Speedbooks is trotse hoofdsponsor van TeamNL van de KNKB. Afgelopen weekend was het Dutch Open toernooi Wallball.

Kersverse kampioen Marrit Zeinstra tijdens de finale

Speedbooks is trotse hoofdsponsor van TeamNL van de KNKB. In Nederland wordt kaatsen, en met name wallball, steeds vaker beoefend. Vooral de laatste jaren wint wallball steeds meer aan populariteit, omdat het een snel en attractief spel is voor zowel de deelnemers als toeschouwers. 

<- Kersverse kampioen Marrit Zeinstra tijdens de finale

Spelers Speedbooks TeamNL geven visitekaartje af tijdens Tiedema Dutch Open 2020

Afgelopen weekend werd sporthal de Trije te Franeker omgetoverd tot een heuse wallball arena voor de Tiedema Dutch Open 2020. Dit internationale wallball toernooi met ruim 110 deelnemers uit België, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Spanje, Verenigde Staten en uiteraard Nederland is voor de spelers van TeamNL een mooie gelegenheid om hun krachten op hoog niveau te meten.

En dat het qua niveau goed zit met TeamNL bleek wel, zowel bij de dames als de heren streden Nederlandse spelers om de medailles. Uiteindelijk won Marrit Zeinstra goud bij de dames singels en werd Harmke Siegersma tweede. Kees van der Schoot verloor in de finale bij de heren singels van de Brit Luke Thompson (nummer 1 in de Europese ranking). Bij de dames dubbel was het goud voor het duo Harmke Siegersma en Hendrieke van der Schoot, zij wonnen in de finale van het duo Marrit Zeinstra en Anne Monfils. Bij de heren zorgde het jonge talent Mark Minnesma samen met een gelegenheidspartner Sacha Kruithof (Spanje) voor een verrassing door in de halve finale te winnen van het Nederlandse duo Kees van der Schoot en Pieter Jan Leijenaar. Helaas ging de finale verloren tegen het Britse duo Daniel Grant en Luke Thompson.

Meer en meer worden er wereldwijd internationale open toernooien georganiseerd voor het wallball. En met het oog op de Olympische potentie en ambitie van deze sport is dit een mooie ontwikkeling.

Mark Minnesma in actie tegen het duo uit Engeland: Luke Thomson en Dan Grant. -> 

Mark Minnesma in actie tegen het duo uit Engeland: Luke Thomson en Dan Grant
Marrit Zeinstra tegen Harmke Siegersma

Match Speedbooks en het kaatsen

Met Speedbooks, leverancier van rapportagesoftware, heeft KNKB een partner gevonden die overeenkomsten vertoond met de sport. De kaatsers moeten binnen een split second kijken welke kant de bal opgaat, en vervolgens de beste beslissing maken. Met de rapportagesoftware van Speedbooks krijgen accountants, administratiekantoren en MKB sneller en beter inzage in de financiële situatie door middel van dashboards en rapportages, waardoor betere beslissingen kunnen worden gemaakt voor een onderneming.

 

<- Marrit Zeinstra tegen Harmke Siegersma