1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Gebruikershandleiding Online
  6. /
  7. Gebruikers aanmaken

Gebruiker toevoegen aan Speedbooks® Online

Stap 1 - Gebruiker toevoegen

Via de menuoptie Accounts kun je zelf viewers voor klanten uitgeven.

Via de menuoptie Accounts kun je zelf viewers voor klanten uitgeven

Druk vervolgens op de knop “Nieuw account aanmaken”:

Nieuw account aanmaken

En nadat alle gegevens van de gebruiker toegevoegd zijn, hierbij zal de optie administraties inzien aan- of uitgezet moeten worden, als deze gebruiker niet alle administraties mag zien. Vergeet niet op ook alle andere optie na te lopen en uit te zetten van niet van toepassing is voor deze user. Nadat dit alles goed gezet is kan er doormiddag van de knop “Toevoegen” de gebruiker toegevoegd worden

Het kan zijn dat dit even duurt.

Door het opgeven van een emailadres wordt er automatisch een mail gestuurd naar jouw klant met een uitnodiging voor het Speedbooks® online dashboard en daarbij het verzoek een wachtwoord aan te maken.

Stap 2 - Koppel gebruikers aan de juiste administraties

Ga vervolgens naar het administratie overzicht en klik op de administratie bewerken klopt (kijk afbeelding hieronder).

bij administratie overzicht klik je op de administratie bewerken

Ga vervolgens naar het tabblad "Rechten" jouw uitgegeven viewers koppelen aan deze administratie.

tabblad "Rechten"

Hier staat een knop gebruiker toevoegen, vervolgens kunnen hier de optie aangezet worden waar de gebruiker gebruik van mag maken, let op dit is bij de administratie die geselecteerd is en dus niet voor de gehele applicatie.

tabblad rechten instellen