Handleiding Xero

Voor de systeembeheerder:

Voor deze koppeling is een Microsoft Edge WebView2 Runtime  nodig vind hier de instructies

 

Informatie voor de gebruiker:

Selecteer eerst via “Bestaand” of “Nieuw” de juiste klant/administratie in Speedbooks.

Kies vervolgens voor “Databasekoppeling” en kies bij “Financieel pakket” voor “Xero”.Klik op de knop “Inloggen” en vervolgens verschijnt er een pop-up. Hier kunt u uw “Gebruikersnaam” en “Wachtwoord” van Xero invullen. Zie beschrijving hieronder. Als u “Inloggegevens onthouden” heeft aangevinkt dan hoeft u niet iedere keer gebruikersnaam en wachtwoord op te geven.

Voor het kunnen selecteren van een Xero administratie moet u op de ververs/verbindknop
klikken. Heeft u al eens gegevens ingelezen dan moet automatisch de juiste Xero administratie geselecteerd zijn.

Selecteer de juiste administratie. 
Kies de gewenste in te lezen periode(s). Bij voorkeur alleen de periode waarin (cumulatief) mutaties aanwezig zijn. Dit komt de snelheid van het inlezen ten goede.

Klik vervolgens op “Inlezen”.

Vul gebruikersnaam en wachtwoord in:

Selecteer vervolgens een administratie van Xero en geef toestemming:


Als voor Xero administratie nog geen toestemming voor verbinding heeft gegeven dan kunt u door “Select an organisation” die toevoegen. In Speedbooks ziet u na verversen bij “Administratie” de Xero administraties waarvoor u toestemming heeft gegeven. Wilt u die toestemming intrekken dan moet u onderstaande uitvoeren.

Intrekken toestemming Xero

Log in op de Xero website (www.xero.com) en kies en administratie:Selecteer “Settings”:Selecteer “Connected Apps”:Selecteer een regel met “Speedbooks Online 2.0” en klik op de drie puntjes rechts:Kies vervolgens “Disconnect”.