1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Visma-eAccounting

Handleiding Visma-eAccounting

Voor systeembeheer:
Voordat u deze databasekoppeling kunt gebruiken moet u de API-optie inschakelen via uw Visma eAccounting account, als u hierbij hulp nodig heeft kunt u contact zoeken met de helpdesk van Visma eAccounting.

Voor deze koppeling is een Microsoft Edge WebView2 Runtime  nodig vind hier de instructies


Voor gebruiker:
Selecteer eerst via “Bestaand” of “Nieuw” de juiste klant/administratie in Speedbooks.

Kies vervolgens voor “Databasekoppeling” en kies bij “Financieel pakket” voor “Visma eAccounting”.


 

Klik op de ververs knop waarna onderstaand inlogscherm verschijnt:


Vul ”E-mailadres” en “Wachtwoord” in en klik op “Inloggen”. Daarna verschijnt een overzicht van uw Visma eAccounting administratie(s). Nadat u een administratie heeft geselecteerd wordt onderstaande getoond.Geef toestemming om de verbinding te kunnen maken door alles aan te vinken en op “Yes, Allow” te klikken. Het kan een volle minuut duren voordat er een verbinding is gemaakt. Zodra er een verbinding is verschijnt de administratienaam van eAccounting in het veld “Administratie”. Is dat niet het geval dan moet u de API activeren (Zie hieronder). Door “Inloggegevens onthouden” aan te vinken hoeft u niet iedere keer gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren en te wachten. U hoeft dan alleen op de ververs knop te klikken.

Kies de gewenste in te lezen periode(s).

Klik vervolgens op “Inlezen”.

Vergeet niet om PER ADMINISTRATIE de “Visma eAccounting API” te activeren:


Foutmelding tijden verversen:
Het is mogelijk dat u bij bestaande bedrijven een foutmelding krijgt bij het verversen. Dit kunt u verhelpen door in uw roaming directory “C:\Gebruikers\[Inlognaam]\Appdata\Roaming\” of “C:\Users\[Inlognaam]\Appdata\Roaming” in de directory “Speedbooks” het bestand “Inloggegevens.xml” te verwijderen. Hierna moet u eenmalig opnieuw de administraties selecteren bij de koppelingen.