1. Home
 2. /
 3. Kennisbank
 4. /
 5. Handleidingen
 6. /
 7. Unit4Multivers Online

Handleiding Unit4Multivers Online

Voor de systeembeheerder:

 1. Vraag de ODBC-drivers op bij Unit4 Multivers Online let op: dit moet de 32bits versie zijn.
 2. Zodra u de drivers binnen heeft, installeert u de drivers
 3. Nu kunt u naar de Speedbooks root directory gaan de default locatie is “C:\Program Files (x86)\Speedbooks 

  Op deze locatie gaat u een bestand SpeedbooksSettings.config vinden, deze kunt u open met een tekst editor naar keuze.
  Vervolgens kunt u de onderstaande regel toevoegen zoals te zien is de afbeelding hieronder
  <add key="MultiversOnlineODBCDsn" value="Multivers Online" />

Voor de gebruiker:

Selecteer eerst via “Bestaand” of “Nieuw” de juiste klant/administratie in Speedbooks.
Kies vervolgens voor “Databasekoppeling” en kies bij “Financieel pakket” voor “Unit 4 Multivers Online”.  Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn deze van Unit 4 Multivers Online het standaard ODBC-wachtwoord is “ODBC”

“Correctie boekjaar” is alleen van toepassing op een gebroken boekjaar. Binnen Speedbooks loopt boekjaar 2019 die in juli begint van juli 2019 t/m juni 2020. Als dit afwijkt t.o.v. uw periodetabel dan kunt u hier een correctie opgeven. Druk vervolgens op de ververs knop “”, waarna in het veld “Administratie” een overzicht van beschikbare databases (administraties) wordt getoond.

Selecteer de juiste database (administratie) en kies de gewenste in te lezen periode(s). Bij voorkeur alleen de periode waarin (cumulatief) mutaties aanwezig zijn. Dit komt de snelheid van het inlezen ten goede. Klik vervolgens op “Inlezen”.

 

Let op:

Zorg ervoor dat ook de drivers gekoppeld zijn aan uw account van Unit4. Dit kunt u doen door met het hoofdaccount in te loggen op de website. In het beginscherm ziet u onderaan de knop “ODBC” staan, deze voert u uit. Vervolgens vraagt de computer om toegang te krijgen tot uw computer. De computer wil een bestand downloaden u klikt op uitvoeren. Er verschijnt een venster, hiermee vinkt u links onderaan het sub scherm aan en klikt u op doorgaan. Hiermee krijgt de onlinedatabase toegang tot uw computer.