1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Snelstart offline

Handleiding Snelstart offline

Om gegevens vanuit uw SnelStart omgeving in te lezen heeft u de keuze uit twee mogelijkheden:
• U gebruikt SnelStart met een SQL-Server omgeving (of versie 12 of nieuwer).
• U maakt bij SnelStart gebruik van .mdb bestanden voor uw administraties
(max. versie 11).

Wanneer u in stap 1 van Speedbooks de juiste administratie heeft geopend: kies voor de optie Databasekoppeling en vervolgens bij financieel pakket voor SnelStart. 

Wanneer u gebruik maakt van SQL-Server dient u eerst (eenmalig) de betreffende Servernaam (inclusief eventuele instance-naam) op te geven. Eventueel kunt u zoeken naar servers die zich binnen het netwerk bekend maken met de  -knop.

 

Voor Snelstart 12.0 is de standaard SQL-server: (localdb)\v11.0

Voor Snelstart 12.3 is de standaard SQL-server: (localdb)\snelstart

 

Let op! Bij server ‘localdb’ moet u de administratie eerst openen in Snelstart, anders kan Speedbooks niet bij de data komen.

Als er gebruik wordt gemaakt van een externe database zullen de rechten hierop aangepast kunnen worden zodat Speedbooks bij deze data kan komen.

Vervolgens klikt u altijd op de verbind-knop  . Hiermee wordt een lijst met mogelijke administraties opgehaald uit SQL-Server.

Kies als laatste de juiste administratie (wanneer deze nog niet is geselecteerd) en geef de gewenste periode aan waarvan u data wilt inlezen. Hierbij hoeft u alleen de periodes die zijn gewijzigd of nog niet aanwezig zijn in Speedbooks te selecteren.

Klik tenslotte op de oranje knop ‘inlezen’ rechtsonder