1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Quickbooks offline

Handleiding Quickbooks offline

Informatie voor de systeembeheerder:

Per *.qbw bestand moet in de administratie aangevinkt worden dat verbinding zonder inloggen gemaakt kan worden. Dit is een eenmalige handeling. 

Het programma Interop.QBXMLRP2Lib.dll is hierbij van belang. 
Quickbooks moet beschikbaar zijn op de computer waarop Speedbooks wordt geïnstalleerd!

Stap 1:
Open de betreffende administratie (qbw bestand) vanuit Quickbooks.

Stap 2:
Lees een periode van betreffende administratie in via Speedbooks. Vervolgens verschijnt onderstaande scherm in Quickbooks. Let op dat dit onder een account gebeuren die admin rechten heeft

Kies “Yes, always; allow access even if Quickbooks is not running”. Beantwoord de vragen daarna met Yes en Done. Indien gebruiker wordt gevraagd kies dan de administrator.

U kunt die toestemming verwijderen/aanpassen of controleren via onderstaande.

Kies “Edit” en vervolgens “Preferences”

Ga naar “Integrated Applications en tabblad “Company Preferences”:

Hier zou Speedbooks getoond moeten worden en via “Properties” onderstaande:

Omdat Speedbooks werkt met rekeningnummers en Quickbooks geen rekeningnummers kent wordt er door het programma tijdens het inlezen een nummer gegenereerd die aan de omschrijving wordt gekoppeld. Dit is een volgnummer. Dit wordt het “rekeningnummer” binnen de pakketkoppeling. Deze tabel wordt binnen de administratiedirectory bewaard. U kunt deze vinden onderhoud administratie bij tabblad “KLANTGEGEVENS” het onderste veld. Deze kunt u kopiëren naar de verkenner. Binnen deze directory staat bestand QuickbooksOfflineCodes.xml. Dit een tekstbestand die u evt. handmatig kunt aanpassen. Als u eigen codes gaat toevoegen dan moeten die groter zijn dan 9000 i.v.m. het bepalen van het volgnummer door het programma.

 

 

Informatie voor de gebruiker:
Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.

Kies bij financieel pakket voor “Quickbooks Offline”.

Selecteer via de verkenner knop de map waar de *.qbw bestanden staan. Ze staan standaard in C:\Users\Public\Documents\Intuit of C:\Gebruikers\Openbaar\Openbare documenten\Intuit of anders kunt u aan uw systeembeheerder of leverancier vragen waar ze staan. Druk vervolgens op de ververs knop. Daarna moeten de beschikbare administraties getoond worden. Door “Inloggegevens onthouden” aan te vinken kan deze map per Speedbooks administratie verschillen.

Selecteer de juiste administratie. 

Kies de gewenste in te lezen periode(s). Bij voorkeur alleen de periode waarin (cumulatief) mutaties aanwezig zijn. Dit komt de snelheid van het inlezen ten goede.

Klik vervolgens op “Inlezen”.

Let op: Het maken van de verbinding kan even duren en er zal vanuit Windows toestemming gevraagd worden om de verbinding te mogen maken. Dit zal eenmalig per run en niet per periode gedaan worden.