1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Oracle EBS

Handleiding Oracle EBS

Informatie voor de systeembeheer:

Voor het maken van deze koppeling is een 32 bits Oracle ODBC driver nodig. Neem hiervoor contact op met uw leverancier of systeembeheer. Er moet een DSN aangemaakt worden die verbinding kan maken met de Oracle database. Voor het maken van de koppeling is een alleen lezen account op de Oracle databaseserver voldoende. Er wordt vanuit gegaan dat er één installatie is van Oracle EBS. Er wordt eenmalig opgevraagd wat de segmenten zijn en deze worden bewaard in het 
“OracleEBSSegmenten.xml” bestand in de [startdirectory]\administratie directory. Als er iets is gewijzigd in de segmenten dan kan dit bestand verwijderd worden en wordt deze opnieuw aangemaakt. De [Startdirectory] kunt u vinden bij Instellingen.

Informatie voor de gebruikers:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Oracle EBS”.

Selecteer de juiste door uw systeembeheerder aangemaakte DSN en geef evt. gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik op de ververs-knop. Vervolgens moeten eenmalig “Segment Administraties” en “Segment Rekeningnummers” geselecteerd worden. Klik vervolgens nogmaals op de ververs-knop. Nu moeten de administraties getoond worden.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder

Kostenplaatsen

Informatie voor de systeembeheerder:

Bij kostenplaatsen kan per administratie een afwijkende samenstelling van segmenten voor kostenplaats en kostendrager gekozen worden. Deze instellingen worden bewaard in het “Instellingen.xml” bestand in de [startdirectory\Administratie\[Administratie] directory.

Informatie voor de gebruikers:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.

Kies bij financieel pakket voor “Oracle EBS”.