1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Microsoft Dynamics

Handleiding Microsoft Dynamics

Informatie voor de systeembeheer:

Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens, als jullie deze niet gekregen hebben raden wij aan even contact met de supportafdeling te zoeken.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.

Kies vervolgens bij financieel pakket voor “Microsoft Dynamics Navision”

Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de databases voor Microsoft Dynamics Navision zich bevinden.

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).

  

LET OP,Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.

Voor het ophalen van de beschikbare databases en administraties van Microsoft Dynamics Navision klikt u op het groene “ververs” icoon. Uw Microsoft Dynamics Navision administratie(s) van de geselecteerde database verschijnen nu in de lijst bij Administratie. Wisselt u van database, dan worden de administraties van die database getoond.

LET OP, dat er geen extra spatie achter administratienaam staan.

U kunt de database ook handmatig invullen. Dan wordt er niet gezocht naar databases op de SQL-Server. Dit i.v.m. SQL-Servers met beperkte rechten. Wilt u weer zoeken naar alle databases op de SQL-Server dan moet u database leegmaken.

Kies de juiste administratie en geef de gewenste periode op waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.