Handleiding King

Informatie voor de systeembeheer:

Let op De king database-verbinding is niet beschikbaar voor de standalone versie van King (getest op King versie 5.48a3 en bevestigd door een support-medewerker van King). Alleen voor de client-server installatie van King is de database-verbinding met Speedbooks beschikbaar. Deze client-server installatie kan ook compleet lokaal op een enkele computer draaien (zowel client als server dus). 
Let op: De king database-verbinding vereist dat de gebruiker ook een data-digger module heeft gekocht voor King. Zonder deze module werkt de database-verbinding vanuit Speedbooks niet.

Het opzetten van de data-digger
Als een gebruiker van King de database-module van Speedbooks wil gebruiken moeten eerst de volgende stappen worden gezet:

Zorg dat u eerst een administratie geopend heeft in King. Kies vervolgens voor de menu-optie “Algemeen”  “Administratie”  “Administratie wijzigen”. 

Kies in het scherm (dat hierboven getoond wordt) voor de gewenste administratie en klik daarna op Wijzigen. Nu verschijnt het scherm hieronder.

Voer in het gedeelte “Externe gebruiker” een gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in. Klik nu op de knop “Aanmaken”.  Klik vervolgens op de knop “Activeren ODBC-koppeling voor deze machine”. Klik ten slotte op de knop Sluiten, dit laatste moet gebeuren, want anders is de aanpassing niet actief!

Nu kunt u Speedbooks opstarten. 

 

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.

Kies bij financieel pakket voor “King”.

Vul vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van uw systeembeheerder gekregen heeft. Klik nu op de ververs-knop en alle beschikbare geconfigureerde administraties worden opgehaald.

OPMERKING: de administraties worden weergegeven in de vorm van een technische naam. De naam is eigenlijk de naam van een zogenaamde “ODBC-verbinding”. In King is bij het klikken op de knop “Activeren ODBC-koppeling voor deze machine” (zoals hierboven beschreven) een ODBC-verbinding aangemaakt binnen windows voor de betreffende administratie. Dit betekent dat voor elke administratie waarvoor de gebruiker gegevens via de databasekoppeling wil inlezen een ODBC-verbinding zal moeten worden aangemaakt.