1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Exact Globe

Handleiding Exact Globe

Informatie voor de systeembeheer:

Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens, als jullie deze niet gekregen hebben raden wij aan even contact met de supportafdeling te zoeken.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Exact Globe”.
Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de databases voor Exact Globe zich bevinden. 

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).

LET OP! Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.

Voor het ophalen van de beschikbare administraties van Exact Globe klikt u op het ververs/verbindt knopom  icoon. Uw Exact Globe administratie(s) verschijnen nu in de lijst bij Administratie.

Als dit niet het geval is kan Speedbooks geen verbinding krijgen met de SQL-server van exact Globe en zal uw IT-beheerder naar de SQL-server moeten kijken.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.

 

Als Speedbooks al verkeerde of niet complete data inleest kan het soms helpen om bij het inlezen de het datumveld op “Rapportagedatum” te zetten dan kijkt Speedbooks in Exact naar de “Rapportagedatum” i.p.v. “Datum”

 

Als Speedbooks aangeeft dat er voor de opgegeven periodes geen gegevens gevonden kunnen worden zou dit aan de periode tabel kunnen liggen, dat deze niet ingevuld is.

Dit kan in exact gevonden worden onder Systeem > Financieel > Periode-datumtabel

Als Speedbooks de begin balans niet correct mee neemt dan zal de SpeedbooksSettings.config aangepast moeten worden. Deze kunt u vinden op de root locatie van Speedbooks. 

Aan deze file zal toegevoegd moeten worden “<add key="ExactGlobeFilter" value="1=1" />” 

Of:   <add key="ExactGlobeFilter" value="regelcode = 'S'" />

Als u hierbij hulp nodig heeft kun u bellen met de support afdeling.