Handleiding DeltaW

Informatie voor de systeembeheer:

Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens, als jullie deze niet gekregen hebben raden wij aan even contact met de supportafdeling te zoeken.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Delta/W”.
Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de databases voor Delta/W zich bevinden. 

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).LET OP! Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.

Voor het ophalen van de beschikbare administraties van Delta/W klikt u op het ververs/verbindt knop  icoon. Uw Delta/W administratie(s) verschijnen nu in de lijst bij Administratie.
Als dit niet het geval is kan Speedbooks geen verbinding krijgen met de SQL-server van Delta/W en zal uw IT-beheerder naar de SQL-server moeten kijken.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.