1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Cash&Pay

Handleiding Cash&Pay

Informatie voor de systeembeheer:

U moet op de server waar Pervasive staat de volgende dingen instellen. Bij de eigenschappen van de database (via de Pervasive Control Center) moet bij optie ‘Directories’ het veld ‘Dictionary Location’ de DDF (die door Centric wordt geleverd) opgegeven zijn. Daarnaast moet in de 32 bits ODBC-administrator per Pervasive database een System DSN toegevoegd worden. U moet hiervoor de driver ‘Pervasive ODBC Engine Interface’ gebruiken. Als de ‘Database Name’ niet beschikbaar is kan deze aangemaakt worden via ‘Create’. Als deze aangemaakt moet worden vul ‘Dictionary Location’ en ‘Data File Locations’, overige instellingen blijven ongewijzigd. Op de client computer hoeft alleen de PSQL Client geïnstalleerd te worden. Er wordt een verbinding met de Pervasive Server gemaakt als ‘Guest’.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Cash&Pay”, Geef vervolgens de Pervasive Server op:

 
Druk vervolgens op de “” knop, waarna in het veld Administratie een overzicht van beschikbare databases (administraties) getoond wordt. Selecteer de juiste database (administratie) .

Kies de gewenste in te lezen periode(s). Bij voorkeur alleen de periode waarin (cumulatief) mutaties aanwezig zijn. Dit komt de snelheid van het inlezen ten goede.

Klik vervolgens op “Inlezen”.