Handleiding Cash

Informatie voor de systeembeheer:

Voor CashWeb werkt deze databasekoppeling direct als u de ‘Cash-Connect’ module heeft.
Voor CashWin heeft u de Cash Webservices module nodig. Neem contact op met de helpdesk van Cash om te controleren of u deze module(s) heeft. Daarnaast moet er service worden opgestart op een computer/server. Deze werkt constant om opdrachten te ontvangen en verzenden naar uw Cash database. Wij hebben een handleiding voor het instellen van deze service. Voor vragen contact u contact opnemen met de helpdesk van Cash.


Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Cash”.


Voor CashWeb zijn dat uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord. Voor CashWin zijn dat de gebruikersnaam en wachtwoord van de service. Klik vervolgens u op het groene “ververs” icoon. Uw Cash administratie(s) moeten nu beschikbaar zijn bij Administratie.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.

Let op: U kunt niet uw beheerdersaccount gebruiken. Zorg ervoor dat er een aparte gebruiker in Cash wordt aangemaakt voor het inlezen van gegevens want anders kunt u na het inlezen met dat account niet meer inloggen in Cash.


Mocht u het willen herstellen dan moet u onderstaande uitvoeren.

Ga naar Instellingen (Beheer):


Selecteer de betreffende gebruiker:


En vink “API gebruiker” uit:
LET OP!!!!:
Als met de API gebruiker al eens is ingelogd in een administratie en men logt niet uit en vervolgens wordt API aangevinkt dan komt de melding “Server Busy”. Dit is ook het probleem bij de hoofdgebruiker. Daarom moet er een aparte gebruiker aangemaakt worden voor de API. Zorg ervoor dat de API gebruiker is uitgelogd voordat API wordt aangevinkt! Maak bij problemen liever een nieuwe gebruiker aan en open vooral geen administratie!

 

 

Als Speedbooks geen gegevens inleest kan het zijn dat de “default Administratiecode” nog gevuld moet worden in de instellingen van de administratie.

 

De volgende instelling moet ook goed gezet worden in Cash: