1. Home
  2. /
  3. Kennisbank
  4. /
  5. Handleidingen
  6. /
  7. Assistance PSO

Handleiding Assistance PSO

Informatie voor de systeembeheer:

Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens, als jullie deze niet gekregen hebben raden wij aan even contact met de supportafdeling te zoeken.

 

Informatie voor de gebruiker:


Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.
Kies bij financieel pakket voor “Assistance PSO”.

Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de database voor Assistance PSO zich bevindt. 

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).LET OP! Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.

Voor het ophalen van de beschikbare administraties van Assistance PSO klikt u op het groene “ververs” icoon. U dient daarna (eenmalig) de juiste database op te kiezen. Hierna verschijnen de beschikbare administraties in de lijst.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.