Handleiding AMF

Informatie voor de systeembeheer:

Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling.

Kies bij financieel pakket voor “AMF”.

Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de databases voor AMF zich bevinden.

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).

 

LET OP! Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.

 

Voor het ophalen van de beschikbare administraties van AMF klikt u op het ververs/verbindt knop   om  icoon. Uw AMF administratie(s) verschijnen nu in de lijst bij Administratie.

Als dit niet het geval is kan Speedbooks geen verbinding krijgen met de SQL-server van AMF en zal uw IT-beheerder naar de SQL-server moeten kijken.

 

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder.