Handleiding Moneybird

Zo koppel je MoneyBird in combinatie met Auditfile met Speedbooks®

Ga naar administratie bewerken pagina.

Eol1

Onder het kopje “Financiele data” (1) selecteer Auditfile, hier wordt uitleg gegeven hoe er in MoneyBird een auditfile aangemaakt kan worden.

Audit1

Als er op Auditfile klikt is klik vervolgens op “Bladeren” (1).
Het volgende scherm opent nu binnen Speedbooks:

Audit2

Hier selecteert u de gewenste Auditfile en klik op “Openen”.

• Selecteer bij het kopje “vanaf periode” (1) de periode die ingelezen moet worden
  • Selecteer bij het kopje “Tot en met Periode” (2) tot en met welke periode Speedbooks® de data moet gaan ophalen

Tip: Dit kan altijd aangepast worden, door opnieuw naar “Financieel data” te gaan en deze periodes aan te passen en op inlezen te klikken, bewaren leest de data niet opnieuw in die bewaard deze data alleen.

Je kunt nu de gekozen periode(s) inlezen door op de knop “Inlezen data” (3) te drukken.

Let op, als je het boekjaar afsluit in MoneyBird dat het verlies en winst rekening nummers op 0 gezet worden en dit is dan ook wat Speedbooks zal mee nemen dus het voordat het boekjaar afgesloten word maak de auditfile aan.

Moneybird

Om met Speedbooks® te kunnen werken heb je grootboeknummers nodig. Deze nummers worden gebruikt om je rekeningschema op te bouwen binnen Speedbooks®,. Dit omdat Moneybird dit niet standaard heeft ingebouwd. Door de volgende stappen te volgen kun je alsnog koppelen met Speedbooks®.

Je kunt grootboeknummers toekennen aan “rubrieken”. Dit kun je op de volgende manier doen.
Je gaat rechts bovenin naar instellingen:

Vervolgens ga je naar “instellingen”.

Je komt nu uit in het volgende overzicht.

Hier ga je naar "Categorieën".

Je komt nu uit in het overzicht die je hebt aangemaakt. Dit is voor iedereen verschillend.

Vervolgens klik je op één van de “rubrieken”

Wij kiezen de in dit voorbeeld voor de rubriek “Overige Opbrengsten”

Je komt nu uit in het volgende scherm.

Vul bij grootboekcode jouw gewenste grootboekcode in.

Dit doet u met al jouw rubrieken die je in de lijst hebt staan.

Vervolgens kun je deze inlezen door middel van een auditfile.

Je kunt een auditfile als volgt aanmaken:

Je selecteert "rapporteren".

Vervolgens ga je naar "resultatenrekening".

Vervolgens klik je op resultatenrekening voor

Hier selecteer je de maanden die je wilt exporteren. Vervolgens klik je op "filteren".

Vervolgens klik je op "Exporteer boekhouding".

Vervolgens klik je op "Download auditfile", het kan even duren voordat de auditfile zichtbaar is binnen de selecteerbare lijst van auditfiles.