Handleiding Excel

Handleiding: Inlezen via Excel

Selecteer bij 1. Het juiste Excel bestand
Wanneer je het juiste bestand geselecteerd heeft geeft u bij 2 en 3 de periode waar het bestand betrekking op heeft.

Excel1

In het bestand staan de enkelvoudige gegevens .

Excelkolom    Waarde

A                     Rekeningnummer

B                    Omschrijving rekeningnummer

C                    Saldo periode 1

D                    Saldo periode 2

E                    Saldo periode 3

enz

LET OP!

• Het bestand wat wordt ingelezen bevat geen jaartallen.
  • De saldo’s cellen moeten op standaard staan, als er een euroteken of de bedragen met punten ingevoegd worden leest Speedbooks® ze niet in, of geeft die een foutmelding dat er geen data is.
  • Wanneer (voor Speedbooks®) nog onbekend rekeningnummer wordt gebruikt, dient deze na het inlezen eerst gerubriceerd te worden.
  • Kop teksten mogen niet gebruikt worden, Speedbooks® leest dan geen data in.
  • Mocht u 1 maand inlezen moet dit cumulatief zijn.
  • In de periodes moet het mutatiebedragen staan, in periode 1 zit dan wel de beginbalans.
  • Er mogen geen lege velden binnen het bestand bevinden. Als het bedrag 0 is moet u ook een 0 invoeren. Doet u dit niet dan krijgt u de volgende error.