1. Home
  2. /
  3. Actueel
  4. /
  5. Fonds gehandicaptensport

Fonds gehandicaptensport

Fairshare Partner Van Fonds Gehandicaptensport

Gepubliceerd:

19 maart 2024

Delen:

Speedbooks® is FairShare-partner van Fonds Gehandicaptensport

CEO Lume Paulusma (derde van links op de foto) is met Speedbooks® officieel sponsor van de gehandicaptensport in Nederland. Dit werd bekend gemaakt tijdens een partnerbijeenkomst van Fonds Gehandicaptensport, waarbij de nieuwe sponsoren van het project 1% FairShare® werden bekendgemaakt. De dag werd afgesloten met een mooi benefietconcert van Waylon en de rolstoelbasketbalwedstrijd Nederland tegen Engeland, waarbij Nederland won met 23-10.

Speedbooks® staat bekend om het sponsoren van aanstormende talenten. Lume Paulusma en Speedbooks® vinden het belangrijk dat ook de Paralympische talenten een kans krijgen.

Groepsfoto FairShare-partners van Fonds Gehandicaptensport
1% fairshare Fonds Gehandicaptensport

Wat is de 1% FairShare® van het Fonds Gehandicaptensport?

Om de sportparticipatie voor mensen met een handicap te kunnen vergroten is er geld nodig, veel geld. Met de 1% FairShare® samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven vraagt Fonds Gehandicaptensport om 1% bovenop het totale budget voor sportsponsoring te investeren in de gehandicaptensport. 1% FairShare® = 1% sportsponsoring voor gehandicaptensport.

In Nederland sporten bijna 5 miljoen mensen bij een sportvereniging, die aangesloten is bij een sportbond. Van deze sporters hebben circa 50.000 een handicap. Dit betekent dus dat 1% van alle aangesloten sporters in Nederland een handicap heeft. 1% FairShare® wordt ondersteund door NOC*NSF. Door gerichte en efficiënte investeringen wordt de huidige sportparticipatiegraad vergroot. Daarnaast wordt de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod verbeterd.

Wil jij net als Speedbooks® sportsponsor worden? Klik dan hieronder voor meer informatie.

Meer informatie

Tekenmoment sponsorcontract

Tijdens de laatste thuiswedstrijd van SC Heerenveen tegen Go Ahead Eagles werd het sponsorcontract van gehandicaptensport in Nederland ondertekend door Speedbooks® CEO Lume Paulusma in de Speedbooks® skybox.

Na de wedstrijd hebben Jeroen Kampschreur, Nike Boor en Cees Wijnburg van Fonds Gehandicaptensport elk een toespraak gehouden. Na de zeer interessante verhalen van de sprekers werd het sponsorcontract ondertekend. De middag werd afgesloten met een informele borrel.  

tekenmoment sponsorcontract fonds gehandicaptensport