Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

Handleiding Varial

Informatie voor de systeembeheer:


Voordat de koppeling het gaat doen raden wij aan om de handleiding MS SQL Server databasekoppeling te volgens, als jullie deze niet gekregen hebben raden wij aan even contact met de supportafdeling te zoeken.

Informatie voor de gebruiker:

Kies na het selecteren van de juiste administratie voor de optie Databasekoppeling. 
Kies vervolgens bij financieel pakket voor “Varial”

Allereerst dient u eenmalig de MSSQL-Server op te geven waar zich de databases voor Varial zich bevinden. 

Door te klikken op het map-knopje achter het veld SQL Server zal Speedbooks proberen alle SQL-Servers in het netwerk te vinden (dit is afhankelijk van de instellingen van SQL-Server).LET OP! Het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord is alleen nodig wanneer u verbinding maakt met een SQL Server gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u deze velden leeg laat zal een verbinding op basis van uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord (ingelogde gebruiker) worden gemaakt. Uw database-beheerder kan u vertellen welke optie u dient te gebruiken.
Zorg ervoor dat de gebruiker toegang heeft tot de database van Varial op de SQL-server

Voor het ophalen van de beschikbare administraties van Varial klikt u op het groene “ververs” icoon. Uw Varial administratie(s) verschijnen nu in de lijst bij Administratie.

Kies de juiste administratie en geeft de gewenste periode aan waarvan u data wilt overhalen/bijwerken. Klik tenslotte op de oranje knop “inlezen” rechtsonder. 

Het programma bepaalt de saldo’s van de rekeningnummers vanuit de mutaties. Het verschil tussen debet en credit van de balans wordt toegeschreven aan rekeningnummer ‘Winst op de beginbalans’. U kunt, door het saldo van deze rekening te controleren, bepalen of de gegevens goed zijn ingelezen.    

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close