Vergelijk diverse periodes met Speedbooks

Ervaar gratis direct het gemak van Speedbooks Online!

Werkt u niet met een online boekhoudpakket of niet in de cloud? Doe dan de keuzehulp. Dat is gemakkelijk!

Speedbooks is er voor iedereen, online en offline.

Wie u ook bent, wat u ook doet, werkt u online of met een offline boekhoudpakket? Onze keuzehulp wijst u de weg naar uw Speedbooks!

De kracht van het vergelijken van perioden in uw boekhouding

Voor ondernemers is het belangrijk dat ze een financiële vinger aan de pols houden. Zo houden ze onder meer zicht op in- en uitgaven, de kasstroom, en ook of de omzet in een bepaalde periode is toe- of afgenomen. Dat vergelijken van perioden - noem het ook evalueren - is een krachtig instrument om de onderneming financieel te sturen: heb ik het beter gedaan dan het vorige kwartaal of het voorgaande jaar? En zo niet, wat kan ik daar vervolgens aan doen?

 

Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, waarschuwen de verkopers van beleggingsproducten. Dat klopt, maar voor een ondernemer geven die resultaten uit het verleden als eerste hard bewijs hoe de onderneming financieel heeft gepresteerd. Daarnaast is het een indicator, mits afgezet tegen een recente periode of tijdvak of er sprake is van groei, daling of gelijkblijvende prestaties. Tegelijkertijd kan dan worden geanticipeerd op de nabije toekomst en kort-cyclisch worden bijgestuurd.

 

Overzichtelijke rapportage maakt perioden vergelijken eenvoudiger

Speedbooks bevat een rapportagetool waarmee een helder rapport is aan te maken, waarmee u twee perioden vergelijkt op financiële basis. Zo kunnen onder meer bepaalde grootboekrekeningen in verschillende perioden worden vergeleken.

 

Deze rapportage wordt vaak ingezet om twee perioden te evalueren wat betreft de financiële prestatie op bijvoorbeeld het vlak van inkoop, specifieke kostensoorten zoals personeel, maar ook simpelweg omzet. Hiermee krijgt u snel inzicht in de verhouding omzet en personeel en kunt u direct anticiperen op de toekomst.

 

Trends en fouten

Naast het vergelijken van kosten- of opbrengstsoorten biedt het rapport ook de mogelijkheid om trends en eventuele fouten in de gegevens op te sporen. Een groot verschil tussen twee opeenvolgende trimesters op dezelfde omzetrekening hoeft bijvoorbeeld niet per se te betekenen dat de verkoop sterk is verminderd, maar kan er ook op duiden dat de transacties niet correct zijn ingevoerd.

 

Perioden vergelijken met Speedbooks app

Met de Speedbooks app, die eenvoudig op uw mobiele telefoon is te installeren, kunt u elk moment van de dag zien hoe uw onderneming of organisatie er financieel voor staat. Daarmee bent u direct in staat om snel en adequaat te sturen op de financiële voortgang van uw bedrijf of organisatie. En dat draagt dan weer bij aan het gewenste resultaat.

 

Gratis proberen?

Vergroot de waarde van uw boekhoudpakket en combineer deze met de rapportagesoftware van Speedbooks. Vul onderstaand formulier in en probeer deze rapportagesoftware nu gratis uit. Ervaar het gemak en zie hoe makkelijk het is om uw eigen financiële perioden te vergelijken.

Verrassend betaalbaar, indrukwekkend gebruiksvriendelijk

We zijn trots op ons product en extra trots dat onze scherpgeprijsde Speedbooksrapportagesoftware de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt van alle vergelijkbare rapportagesoftware. Speedbooks heeft inmiddels meer dan 10.000 gebruikers.

 

Ervaar nu zelf gratis het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks.

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!