Deponeren bij de KvK met 1 druk op de knop

Ervaar gratis direct het gemak van Speedbooks Online!

Werkt u niet met een online boekhoudpakket of niet in de cloud? Doe dan de keuzehulp. Dat is gemakkelijk!

Speedbooks is er voor iedereen, online en offline.

Wie u ook bent, wat u ook doet, werkt u online of met een offline boekhoudpakket? Onze keuzehulp wijst u de weg naar uw Speedbooks!

De jaarstukken deponeren was nog nooit zo eenvoudig

SBR staat voor Standard Business Reporting. Dit zijn richtlijnen die in 2016 ingevoerd zijn om rapportages te standaardiseren. Ieder bedrijf is verplicht om zijn jaarrekening aan te leveren bij de Kamer van Koophandel in SBR format. Door gebruik te maken van de rapportagesoftware van Speedbooks genereert u eenvoudig de jaarrekening in SBR format en kunt u deze op elk moment openen of versturen.

Hoe werkt SBR deponering?

Door gegevens in een bedrijfsmatige rapportage volgens SBR richtlijnen te “labelen” ontstaat er eenduidigheid en zijn deze gemakkelijk te delen. Zo worden de jaarcijfers voor de KvK in SBR format digitaal verstuurd via een speciale poort genaamd de “Digipoort”: Wanneer een rapport aangeleverd moet worden in SBR format zijn er meerdere belangrijke richtlijnen:

  • Bij het aanleveren van een rapportage moet er gebruik worden gemaakt van de Nederlandse Taxonomie. Dit is een gegevenswoordenboek waar de definities van alle benodigde gegevens in staan.
  • Gegevens van de rapportages moeten in een standaardtaal geschreven worden: XBRL. Deze taal geeft de gegevens hun betekenis mee. Door deze standaardisatie ontstaat er eenduidigheid en zijn ze herbruikbaar voor vervolg/andere rapportages.
  • De software wordt door middel van twee lijnen gelinkt aan de ontvangers. Op deze manier zullen de rapportages altijd bij de juiste ontvanger aankomen, wat de veiligheid van overdracht en vertrouwelijkheid van de informatie waarborgt.

 

Koppeling tussen SBR en Speedbooks

Met de rapportagesoftware van Speedbooks hoeft u zich geen zorgen te maken: De software werkt volgens de laatste SBR richtlijnen en elementen. Daarnaast maakt Speedbooks een koppeling met XBRLOne. Een speciaal ingerichte en beveiligde SBR-omgeving, welke ervoor zorgt dat u gegevens veilig worden opgeslagen en ook direct bij de KvK kunnen worden gedeponeerd. 

Verrassend betaalbaar, indrukwekkend gebruiksvriendelijk

We zijn trots op ons product en extra trots dat onze scherpgeprijsde Speedbooksrapportagesoftware de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt van alle vergelijkbare rapportagesoftware. Speedbooks heeft inmiddels meer dan 10.000 gebruikers.

 

Ervaar nu zelf gratis het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks.

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!