Een resultatenrekening opstellen doe je met Speedbooks

Ervaar gratis direct het gemak van Speedbooks Online!

Werkt u niet met een online boekhoudpakket of niet in de cloud? Doe dan de keuzehulp. Dat is gemakkelijk!

Speedbooks is er voor iedereen, online en offline.

Wie u ook bent, wat u ook doet, werkt u online of met een offline boekhoudpakket? Onze keuzehulp wijst u de weg naar uw Speedbooks!

De resultatenrekening als thermometer van de zaak

De resultatenrekening wordt ook wel de winst- en verliesrekening of exploitatie-rekening genoemd en is een verplicht onderdeel van de jaarrekening. Het geeft een overzicht weer van de opbrengsten en de kosten van je onderneming over een bepaalde periode, in het geval van een jaarrekening een jaar.

 

Meer inzicht in winst of verlies met een resultatenrekening

Naast het verplichte karakter, is de resultatenrekening een prima middel om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de winst of verlies over een bepaalde periode. In theorie zou dit ook in te zien zijn door aan het einde van een bepaalde looptijd naar de lopende rekening te kijken, maar dat is fiscaal gezien onjuist. Niet alleen houdt men dan geen rekening met zaken als de omzetbelasting en debiteuren, het zou ook betekenen dat de aankopen direct worden afgeschreven. Door eigendommen over een langere periode af te schrijven, krijgt men een realistischer beeld van de resultaten van een onderneming.

 

Door telkens de kosten of de bruto-/nettowinst uit te drukken in een percentage van de omzet, kunt u verschillende periodes op een simpele manier met elkaar vergelijken. Met de resultatenrekening kunt u ook verschillende ratio‚Äôs berekenen, waardoor u inzicht krijgt in de financiële situatie van uw onderneming.

 

Met de rapportagesoftware van Speedbooks stelt u eenvoudig en snel uw resultatenrekening op. Met de Speedbooks app, die eenvoudig op uw mobiele telefoon is te installeren, kunt u elk moment van de dag zien hoe uw onderneming of organisatie er financieel voor staat. Daarmee bent u direct in staat om snel en adequaat te sturen op de financiële voortgang van uw bedrijf of organisatie. En dat draagt dan weer bij aan het gewenste resultaat.

 

Gratis proberen?

Vergroot dus de waarde van uw boekhoudpakket en combineer deze met de rapportagesoftware van Speedbooks. Vul onderstaand formulier in en probeer deze rapportagesoftware nu gratis uit. Ervaar het gemak en krijg meer en beter inzicht met uw eigen gegenereerde resultatenrekening.

Verrassend betaalbaar, indrukwekkend gebruiksvriendelijk

We zijn trots op ons product en extra trots dat onze scherpgeprijsde Speedbooksrapportagesoftware de beste prijs/kwaliteitverhouding biedt van alle vergelijkbare rapportagesoftware. Speedbooks heeft inmiddels meer dan 10.000 gebruikers.

 

Ervaar nu zelf gratis het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks.

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!