Compleet overzicht over meerdere vestigingen en projecten

Consolideren, oftewel van meerdere 1 maken

Een geïnformeerde eigenaar telt voor twee. Daarom is het in Speedbooks ook mogelijk om administraties van verschillende afdelingen en vestigingen samen te voegen (consolideren) in één globaal rapport. Namelijk, het consolidatierapport. Ook inzicht hebben in de cijfers per losse afdeling? Geen probleem, u kunt beide overzichten met één rapport gemakkelijk uitdraaien. Vervolgens kunt u deze geconsolideerde cijfers goed gebruiken om het bedrijfsresultaat en de budgetten te controleren.

Wat is “consolideren” en waarom is het belangrijk?

Minstens net zo belangrijk als het kunnen “isoleren” van de cijfers per afdeling/vestiging is het natuurlijk ook om een totaalbeeld te krijgen van uw cijfers. Hoe staat het bedrijf er als geheel nou voor? Is de omzetdoelstelling gehaald en zijn de marketingkosten niet het budget overschreden? Om dit te bereiken is het vaak nodig administraties van de verschillende afdelingen samen te voegen. Dit wordt in boekhoudland “consolideren” genoemd.

 

Voordelen van consolideren

Consolideren heeft de volgende voordelen:

  • Geeft inzicht in uw bedrijf als geheel
  • Maakt het mogelijk cijfers per afdeling, vestiging of ondernemiing te vergelijken met de “totaal” cijfers
  • Ontzettend handig bij het bepalen/verdelen van budgetten
  • Ideaal voor Holdings en/of werkmaatschappijen

In het kort komt consolideren vooral van pas wanneer u een globaal beeld van uw financiën nodig hebt. Daarom is het ook een erg belangrijke manier van boekhouden voor managers, boekhouders en belastingadviseurs die graag het grote plaatje willen bekijken.

 

Consolideren vanuit Speedbooks: hoe werkt het?

Met Speedbooks consolidatiesoftware kunt u de cijfers van twee of meer administraties snel en gemakkelijk samenvoegen. Speedbooks zoekt de data van de administraties op, voert eliminaties desgewenst automatisch door en plaatst de geconsolideerde cijfers in de nieuwe administratie. Deze kunt u gebruiken voor verdere consolidaties en sub-consolidaties. Zo heeft u maximaal inzicht in de cijfers én de budgetten.

Vraag een voorbeeld consolidatieoverzicht aan

*
*
Vul hier niets in a.u.b.
Vraag een voorbeeld consolidatieoverzicht aan
Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar