Deponeren bij de KvK met 1 druk op de knop

Hoe werkt SBR deponering?

Door gegevens in een bedrijfsmatige rapportage volgens SBR richtlijnen te “labelen” ontstaat er eenduidigheid en zijn deze gemakkelijk te delen. Zo worden de jaarcijfers voor de KvK in SBR format digitaal verstuurd via een speciale poort genaamd de “Digipoort”.

 

Wanneer een rapport aangeleverd moet worden in SBR format zijn er meerdere belangrijke richtlijnen:

 

  • Bij het aanleveren van een rapportage moet er gebruik worden gemaakt van de Nederlandse Taxonomie. Dit is een gegevenswoordenboek waar de definities van alle benodigde gegevens in staan.
  • Gegevens van de rapportages moeten in een standaardtaal geschreven worden: XBRL. Deze taal geeft de gegevens hun betekenis mee. Door deze standaardisatie ontstaat er eenduidigheid en zijn ze herbruikbaar voor vervolg/andere rapportages.
  • De software wordt door middel van twee lijnen gelinkt aan de ontvangers. Op deze manier zullen de rapportages altijd bij de juiste ontvanger aankomen, wat de veiligheid van overdracht en vertrouwelijkheid van de informatie waarborgt.

 

Koppeling tussen SBR en Speedbooks

Met de rapportagesoftware van Speedbooks hoeft u zich geen zorgen te maken: De software werkt volgens de laatste SBR richtlijnen en elementen. Daarnaast maakt Speedbooks een koppeling met XBRLOne. Een speciaal ingerichte en beveiligde SBR-omgeving, welke ervoor zorgt dat u gegevens veilig worden opgeslagen en ook direct bij de KvK kunnen worden gedeponeerd. 

Jaarstukken deponeren is zo heel eenvoudig

SBR staat voor Standard Business Reporting. Dit zijn richtlijnen die in 2016 ingevoerd zijn om rapportages te standaardiseren. Ieder bedrijf is verplicht om zijn jaarrekening aan te leveren bij de Kamer van Koophandel in SBR format. Door gebruik te maken van de rapportagesoftware van Speedbooks genereert u eenvoudig de jaarrekening in SBR format en kunt u deze op elk moment openen of versturen.

Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar