Are you visiting Speedbooks.nl from outside The Netherlands or Belgium?

Visit your regional site for more relevant information about Speedbooks®

Click here for English

Speedbooks® Online handleidingen

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben wij hier handleidingen voor je. Bekijk onderaan de pagina welke handleidingen we nog meer voor je hebben om het meeste uit Speedbooks® te halen.

Als je vragen hebt, klik dan op de hulpicoon rechtsonder de pagina.

Handleiding: Budget inlezen via Microsoft Excel

Bij (1) kan er een jaar geselecteerd worden, bij de knop importeren (2) komt kan er voor een importbestand gekozen worden.

Selecteer bij (1) Het juiste Excel bestand, kijk hierover voor de opmaak van dit bestand.
Wanneer je het juiste bestand geselecteerd heeft klik je op opslaan (2)


In het bestand staan de enkelvoudige budgetgegevens. Je mag zelf bepalen of uw omzet positief of negatief ingevuld wordt, afhankelijk of u het vinkje “is budgetbedrag omzet positief ” aanvinkt. Je moet per jaar een budgetbestand maken en inlezen.

Excel-Kolom

Waarde

Opmerking

A

Rekeningnummer

 

B

Omschrijving rekeningnummer

 

C

Saldo periode 1

 

D

Saldo periode 2

 

E

Saldo periode 3

 

Enz.

 

 

LET OP! Het bestand wat wordt ingelezen bevat geen jaartallen

  • Er moet minstens één periode met gerubriceerde balansgegevens aanwezig zijn.
  • De saldo’s cellen moeten op standaard staan, als er een euro teken of de bedragen met punten ingevoegd worden leest Speedbooks® ze niet in, of geeft die een foutmelding dat er geen data is.
  • Wanneer in het budget een (voor Speedbooks®) nog onbekend rekeningnummer wordt gebruikt, dient deze na het inlezen eerst gerubriceerd te worden. Na het rubriceren dient S het budget opnieuw ingelezen te worden.
  • Je kunt het ingelezen budget later altijd controleren en/of aanpassen. 
  • Kop teksten morgen niet gebruikt worden, Speedbooks leest dan geen data in
  • Er mogen geen lege velden binnen het bestand bevinden. Als het bedrag 0 is moet je ook een 0 invoeren. Doet u dit niet dan krijgt je de volgende error: 

TIP: Als jullie geen Excelbestand hebben waarin de budget zit kan er een zo gehete brugstaat uit Speedbooks® gehaald worden, hierin staat aan lijst met grootboeknummers en omschrijvingen die gebruikt kunnen worden voor de importDit kan gedaan worden bij de export-optie.

Handleidingen

Bekijk ook onze andere gebruikershandleidingen

Nu je jouw boekhoudpakket hebt gekoppeld met Speedbooks® kan je gebruik maken van de eindeloze voordelen. Om je nog beter op weg te helpen hebben we gebruikershandleidingen gemaakt. Wacht niet langer en ga van start. Mocht je nog vragen hebben kan je jouw vragen altijd rechts onderin het scherm stellen aan één van onze medewerkers. 

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar

Close