Oligaties via NPEX-effectenbeurs versnelt groei Speedbooks

Oprichter Lume Paulusma ,,Elke bestuurder moet in een oogopslag en online weten hoe de organisatie ervoor staat.”

speedbooks 1-->

Beursgang van Speedbooks Rapportagesoftware

,,Snel online inzage in je cijfers, je bespaart tijd en geld, je hebt een veel beter zicht op je liquiditeit en andere financiële data en dat voor €20 per maand, goedkoper dan de kosten van je krant. Dát levert Speedbooks je op!”

 

Cijfers en data uit boekhoudprogramma’s worden door Speedbooks razendsnel verwerkt tot overzichtelijke dashboards en financiële rapportages. Bestuurders krijgen daardoor een veel betere informatiepositie over onder meer de liquiditeitspositie. Door gebruik van Speedbooks worden accountantskosten bespaard, omdat Speedbooks in staat is om bijvoorbeeld de jaarrekening te produceren, geschikt voor de deponering bij de Kamer van Koophandel.

 

Ondernemer Lume Paulusma somt aan de vooravond van de ‘beursgang’ van Speedbooks Software BV met passie en in rap tempo op waarom er zo veel potentie is voor de software van Speedbooks, waarmee je de actuele financiële positie van je organisatie in een oogopslag voor ogen hebt.

 

Het was de persoonlijke frustratie van Paulusma, , die hem activeerde. Toen hij hoorde van de ontwikkeling van financiële rapportagesoftware kwam hij meteen in actie. Hij verruilde het deurwaarderskantoor, waar hij financieel directeur en aandeelhouder was, voor Speedbooks.

 

In 2009 richtte Paulusma met onder andere Konstantijn Mikes Speedbooks op. Beiden zijn anno 2020 eigenaren van het bedrijf, dat tegenover het voetbalstadion van Heerenveen is gevestigd, en waarvoor momenteel 14 werknemers actief zijn. Via zijn holding bezit Paulusma 70% van de aandelen. De resterende 30% is in handen van Mikes, die verantwoordelijk is voor product-development van de onderneming.

Artikelen van andere media over de beursgang

Forse groei

Elf jaar later, nu in 2020, wil Speedbooks fors groeien. Paulusma stelt dat na de laatste update van Speedbooks toe is aan een grote sprong in aantallen gebruikers. Nu zijn er al meer dan 10.000 klanten en draaien er meer dan 60.000 financiële administraties met Speedbooks. Onder de gebruikers bevinden zich bekende ondernemingen en organisaties, zoals het Zuiderzeemuseum, Pathé, Peter Appel Transport, de Nederlandse Vereniging van Banken, Q-Park en onder andere uitvaartverzorger Monuta. De software sluit aan op 200 bestaande boekhoudprogramma’s en vertaalt dat in gebruikersvriendelijke rapportages, grafieken en overzichten.

 

Speedbooks beschikt over verschillende tools om bijvoorbeeld de jaarrekening (nodig voor de deponering bij de Kamer van Koophandel) met een druk op de knop te produceren. Dat bespaart volgens Paulusma kosten op de uitgaven aan de accountant, die zich steeds meer kan toeleggen op advies in plaats van ‘boekhouding’. Speedbooks is volgens Mikes extra goed beveiligd via een tweede data-opslag.

 

Investeringen

Paulusma geeft aan dat er de laatste 11 jaar fors is geïnvesteerd in de programmatuur. ,,Speedbooks is super gebruikersvriendelijk en sluit aan op vrijwel alle boekhoudprogramma’s op basis van Excel”, vertelt Paulusma. ,,Je wilt als ondernemer op elk moment van de dag weten hoe je er voor staat. Hoe is het met je liquiditeit? Je hebt altijd de informatie paraat of je op budget zit of niet. Met Speedbooks kun je veel beter sturen. Overal waar je toegang hebt tot internet heb je inzage in deze management-rapportages.” ,Het gebruiksgemak is zo groot dat wij ervan overtuigd zijn dat er veel potentie is. Voor veel meer organisaties is Speedbooks een uitkomst. Bovendien zijn de kosten voor het abonnement op jaarbasis beperkt.”

 

In onzekere coronatijden is het volgens Konstantijn Mikes belangrijk dat je informatiepositie als bestuurder van de organisatie 100% is. Voor Speedbooks ook een reden om heel snel na de start van de coronacrisis een tool toe te voegen aan de software om de now-steunregeling van de overheid voor bedrijven die getroffen zijn door corona, inzichtelijk te maken voor de gebruikers.

 

Obligaties

NPEX-effectenbeurs biedt uitkomst voor de kapitaalbehoefte van Speedbooks. ,,Bij banken hoef je tegenwoordig niet aan te kloppen. Wij zien de uitgifte van de obligaties via NPEX ook als een kans om ons product bij de doelgroep onder de aandacht te brengen. Het grootste deel van de opbrengst wordt besteed aan marketing- en verkoopkosten van Speedbooks om landelijke dekking te bewerkstelligen. Want de tijd is rijp om op zoek te gaan naar meer gebruikers”, aldus oprichter Paulusma.

 

Lume Paulusma is in Noord-Nederland een bekende verschijning. Niet in de laatste plaats omdat Speedbooks Software BV lokaal actief is in sportsponsoring, maar ook omdat het bedrijf maatschappelijke projecten ondersteunt. Voor Paulusma staat vast dat dit hét moment is om de vleugels, dankzij de uitgifte van obligaties, uit te slaan.

 

 

 

 

Dit is Speedbooks

Paulusma: ,,Meer dan een miljoen organisaties in Nederland gebruikt een boekhoudprogramma dat aansluit op Speedbooks. In de Verenigde Staten heeft het Amerikaanse softwarebedrijf QuickBooks maar liefst 9,6 miljoen gebruikers. We hebben met Speedbooks een wereld te winnen.”

 

thumbnail film
Meer Speedbooks®

Ondersteuning binnen handbereik

Speedbooks® werkt intuïtief en is gebruiksvriendelijk. Met onze tutorials, artikelen en gratis webinars leren we je precies hoe je optimaal van onze software kunt profiteren. En kom je er even niet uit, dan staat ons supportteam altijd voor je klaar.

 

Onze tevreden klanten zeggen alles

Er worden met Speedbooks® al meer dan 60.000 administraties gerund door meer dan 10.000 klanten. En gemiddeld krijgen we een dikke 8 van ze, dat zegt toch genoeg? Lees wat ze zeggen over Speedbooks®.

 

 

gratis webinar