Speedbooks is SBR proof

De overheid, banken, Kamer van Koophandel (KvK) en CBS hebben gezamenlijk een standaard ontwikkeld voor het elektronisch uitwisselen van financiële gegevens en rapportages via het internet: Standard Business Reporting (SBR). Speedbooks ondersteunt de mogelijkheid tot het aanleveren van jaarstukken aan de KvK van een kleine rechtspersoon via het zogeheten XBRL-formaat. Kortgezegd betekent dit dat het bekende ‘papieren rapport’ verleden tijd is en de jaarcijfers eenvoudig digitaal naar de KvK kunnen worden gestuurd. Vooralsnog kunt u uw gegevens nog via de oude weg aanleveren, echter op basis van de laatste berichten verandert dit vanaf het boekjaar 2016. Vanaf dat moment is het alleen mogelijk om uw cijfers digitaal aan te leveren.

Speedbooks bevat in de basis de gegevens die benodigd zijn om een XBRL-bestand aan te maken. Voor het aanmaken, valideren en doorsturen werken we samen met onze XBRL-partner Semansys. De functionaliteit is binnenkort standaard beschikbaar voor Speedbooks gebruikers met een kooplicentie.

 

Let op: het is noodzakelijk om een abonnement bij Semansys af te nemen en dit is al mogelijk vanaf € 10,- per jaar. Meer informatie en de prijsstelling vindt u hier.

 

Klik hier om meer blogs te lezen!

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!