Van accountant naar consultant: 5 tips om te groeien

Ondernemers kennen inmiddels de one-trick-pony van hun accountant wel: het opstellen van hun jaarrekening, keurig met balans, winst- en verliesrekening en de toelichting daarop. Precies zoals de wetgever het wil. Maar ondernemers hebben daarnaast juist meer behoefte aan een sparringpartner die verder gaat dan het verzorgen van de kwartaalrapportages en het jaarverslag. Hulp bij het sturen van de onderneming door onder meer te adviseren over de rechtsvorm, of bij groei over de bijkomende HR-verplichtingen, zoals het invoeren van een ondernemingsraad.

 

Internationaal de markt op gaan, een bedrijf aankopen of juist verkopen, subsidies, maar ook meekijken in de privé huishouding zijn elementen die de ondernemer ook verwacht van zijn accountant. Kortom: de accountant van nu is veel meer een consultant.

 

Vijf tips voor accountants om te groeien in de rol van consultant

 

Tip 1

Maak heldere afspraken over het aantal gewenste contactmomenten met uw opdrachtgever. Heeft deze behoefte aan een regelmatige vinger aan de pols of volstaat een (drie)maandelijkse toelichting op de financiële voortgang van de organisatie?

 

Tip 2

Maak duidelijk welke inhoudelijke zaken tijdens de afspraken worden besproken. Wil de opdrachtgever ook sparren over zijn privé situatie of een verdiepend gesprek over zijn kritische prestatie-indicatoren? Stel samen met de klant een agenda-format op waarin de gewenste bespreekpunten zijn opgenomen.

 

Tip 3

Bouw vertrouwen op met uw klant: practice what you preach. Dat klinkt als een open deur, maar de praktijk is helaas weerbarstig. U herkent vast de frase: ‘Maar ik dacht dat…’. En laat onmiddellijk de klant weten als u bepaalde afspraken of toezeggingen niet meer of pas later kunt nakomen.

 

Tip 4

Wees pro-actief zoals in het credo van McKinsey: underpromise and overdeliver. Dat betekent geen raketgeleerdheid aanbieden waar een veldstudie aan ten grondslag ligt, maar bijvoorbeeld een doorgestuurd krantenbericht als tip. Kom dus met proactief, ongevraagd financieel advies naast uw reguliere advies en wees creatief en persoonlijk. Ook een felicitatie aan een jarig kind van uw klant wordt erg gewaardeerd en draagt bij aan de relatie!

 

Tip 5

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied. Zet in op het versterken van uw digitale dienstverlening en gebruik daarbij moderne software, zoals rapportagesoftware. Daarmee neemt u uzelf veel werk uit handen, waardoor u meer tijd heeft om die echte gesprekken te voeren waar uw klanten behoefte aan hebben.

 

Gratis proberen?

Vergroot uw waarde als consultant en combineer deze met de rapportagesoftware van Speedbooks. Ervaar het gemak en geef uw klant meer en beter inzicht met uw eigen gegenereerde rapportages en dashboards.

 

Zelf ervaren? Probeer Speedbooks dan direct vrijblijvend!

#1 rapportagesoftware

Ervaar het gemak en de indrukwekkende mogelijkheden van Speedbooks nu zelf!

 

Heeft u een online boekhoudpakket? Werkt u off line of heeft u uw gegevens liever niet in de cloud?

 

Start meteen en probeer Speedbooks gratis!

Ja, ik doe het!