Consolidatie­rapport voor accountants

Sommige van jouw klanten hebben mogelijk een eigen administratie per bedrijfsvestiging of afdeling. Met de consolideren-tool in Speedbooks® Advanced voeg je verschillende administratie eenvoudig samen, zodat je inzicht krijgt in de cijfers van het bedrijf als geheel. Op basis hiervan kun je je klant vervolgens uitstekend adviseren.

 

Beschikbaar voor Speedbooks® Advanced. Advanced is er in een desktop/local installed- en een cloud hosted-versie. Advanced koppelt met 180 offline pakketten. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw offline pakket.

1. Eenvoudige vergelijkingen binnen bedrijfsstructuur

Het consolidatierapport heeft als groot voordeel dat je de cijfers van verschillende bedrijfsonderdelen, vestigingen of afdelingen kunt vergelijken. Bovendien kun je dan in een oogopslag zien hoe de verschillende onderdelen afzonderlijk presteren binnen het totaal.

2. Flexibel in gebruik

Met deze tool kunnen verschillende administratie worden samengevoegd. Je kunt eliminaties zowel handmatig als automatisch ingeven, en je kunt op diverse niveaus sub-consolidaties aanmaken.

3. Ideaal voor holdings of werkmaatschappijen

De consolidatie-functie is bij uitstek geschikt voor jouw klanten die een holding of werkmaatschappij bij je ondergebracht hebben.

Voorbeeld consolidatierapport

Bekijk hier een voorbeeld van het consolidatieoverzicht of geconsolideerde jaarrekening.

Schrijf je nu in voor ons gratis webinar